Ieder jaar staat er een rijpe-dames-fotoshoot op de agenda. Ooit gestart samen met Heidy. Brabantse Heidy ken ik van commerciële shoots. Haar kwam ik weleens tegen op een set en van het een kwam het ander. Een traditie werd geboren; een memorabele dag optuigen met trendy vrouwen die het leuk vinden om op de foto te gaan. Maar wie zou dit jaar de fotograaf zijn? Waar zouden we gaan shooten? En wie wilden er dit jaar meedoen? Maximaal zes vrouwen houden we aan. Voor de fotograaf! Want een gebeuren is het wel zo’n stel golden oldies. Fotograaf Arie IJdo zag het zitten om het span op beeld vast te leggen. Een vaste groep vrouwen is het niet want er vallen eraf en er komen erbij. Alhoewel..ik ben er gewoon ieder jaar. Te leuk dit!

The Love BoatArie IJdo was dit jaar de fotgraaf bij de jaarlijkse Rijpe Dames Fotoshoot
Ik trok dit jaar de kar, dat heb ik graag. Ik ben dol op regelen en organiseren. Ik bedacht dat de SS Rotterdam wel een toffe locatie zou zijn. Gelukkig ging iedereen spoedig akkoord. Want ondertussen was er een groepje ontstaan met een dame uit het Noorden, een uit het Zuiden, een uit België, Brabantse Heidy en ik uit het Rotterdamse. Ik had het voor elkaar dat ik een thuiswedstrijd speelde. Lekker! De voorpret was er volop. Levendige herinneringen aan die favoriete serie uit de jaren zeventig werden opgehaald. The Love Boat! Captain Stubing, cruise director Julie en bartender Isaac. Wie kent ze ook nog? Hilarische situaties daar aan boord destijds. In een beetje gein hadden wij ook wel zin.

Therapeutisch
In aanloop naar de fotosessie zijn we in de geschiedenis van het stoomschip Rotterdam gedoken. We leerden dat het schip in 1959 in de vaart-  en in 1997 uit de vaart werd genomen. Sinds 2006 ligt het gevaarte aan het Derde Katendrechtse Hoofd. Het schip was eigendom van de Holland-Amerika Lijn. In de eerste tien jaar voer de SS Rotterdam op de trans-Atlantische route Rotterdam-New York. Bepakt en bezakt kwamen we aan boord. Klaar voor vertrek! Ik was fashionably late en woon naburig dus dat was een goed begin. Niet! Verrassend genoeg bleek deze dag voor mij een confrontatie met mijn eigen gedrag. Daar waar wij als vijftigplussers geacht worden in rustiger vaarwater aangeland te zijn, lijkt mij dat steeds maar niet te lukken. Buiten de soms spectaculaire foto’s die door Arie van ons geschoten werden, heb ik deze dag weer zoveel geleerd van mijn leeftijdsgenoten! Mocht jij nu mooie foto’s willen, contact Arie IJdo dan. Wil je overnachten, lunchen, dineren of gewoon lekker borrelen? Magnifiek om dat op de SS Rotterdam te doen. Heb jij zin om volgend jaar mee te doen met onze jaarlijkse shoottraditie mét gratis therapeutische sessie? Wees welkom!