Wekelijks schrijft Marianne Mosheuvel (55) met een dikke knipoog over mode, trends in combinatie met de tand des tijds, die op een zekere leeftijd onomkeerbaar aan je vreet. Hoe zorg je dat je een beetje gezellig en up-to-date blijft? Hoe doen andere vrouwen dat? En wat zijn handige (mode)tips om in een handomdraai de boel wat op te leuken? Je leest het in Level 50.

Op die dinsdag ben ik te vroeg. Te vroeg voor mijn afspraak en daarom schiet ik de HEMA binnen voor een cappuccino. Het is druk in het restaurant, maar ik heb plek. Aan een vierpersoons tafel nogal liefst. Ik signaleer twee zoekende, rondkijkende dames. Ondertussen is alles vol en daarom roep ik dat ze bij mij kunnen komen zitten. Tenminste, als ze mijn aanwezigheid niet al te vervelend vinden? Meteen ontstaat er een leuk, geanimeerd gesprek.

Vijftig jaar hartsvriendinnen
De twee 57- jarige hartsvriendinnen Sharlene en Lidia kennen elkaar al vijftig jaar. Ze waren buren en hadden bij elkaar in de klas gezeten toen ze nog op Curacao woonden. Tweeëndertig jaar geleden was Lidia naar Nederland vertrokken en Sharlene verhuisde twintig jaar geleden naar hier. Sharlene woont in Den Haag, Lidia in Rotterdam. De dames appen iedere dag volop, meestal om de vijf minuten. Zelfs ’s nachts, als één van hen naar het toilet moet, blijkt vaak dat de ander daar ook net is. Ze ontmoeten elkaar frequent en doen dan gezellige dingen, net hoe het uitkomt. Vandaag gaan ze, na het HEMA ontbijtje, naar de markt op de Blaak, shoppen, hun wenkbrauwen laten doen en pizza eten. Dat laatste is sowieso vaste prik en volgens hen zijn de lekkerste pizza’s te verorberen bij de Pizza Hut op het Schouwburgplein.

Tip: Presenteer een rolmodel
Beide dames zijn werkzaam in de zorg. Het gesprek gaat inmiddels over culturele verschillen en Lidia vertelt dat de Antilliaanse cultuur maakt dat de dingen anders werken en verwerkt worden. Omdat ook ik in de zorgsector actief ben geven ze mij een tip: om succesvol te zijn met de persoon die je hulpverlening biedt, zul je een rolmodel moeten presenteren. Ja, dat is écht het enige dat een blijvend effect zal hebben, verzekeren de dames mij. Die ga ik onthouden!

Women Connected
Lidia is actief bij het Rotterdams Wijktheater Women Connected. Eind van het jaar wordt de voorstelling Stille Heldinnen Disco wederom opgevoerd. Lidia gaat mij daarover verder informeren via de mail. Ik ben reuze benieuwd en wil er graag naartoe! Wie gaat mee?

We sluiten het gesprek af en de twee prachtige, ervaren vrouwen delen hun waardevolle tip voor het leven: “Bedenk bij alles: Ik win altijd, ik verlies nooit!”

Een fijne zondag gewenst!