Uitpuilende kasten? Komt het jou bekend voor? Ik vind het best beschamend. Het is belachelijke overvloed en het kán ook echt niet! Maar het gebeurt mij dus toch. Keer op keer trap ik er weer in. Als ik het bordje SALE zie staan, gaat mijn hart sneller kloppen. Geregeld sta ik voor de kast(en) en zie niets wat mij op dat moment kan bekoren. Besluiteloos sta ik dan te dralen. Kledingkeuzestress!

Watch and learn
Nu ben ik al goed op weg. Na elk seizoen kijk ik alles na. Wat ik niet gedragen heb in die tijdsperiode gaat weg. Een stapel komt dan op bed te liggen. Die dag laat ik het dan ook liggen. Ik kijk er nog eens naar en besluit vervolgens om de boel naar het bed op zolder te verplaatsen. Ook daar laat ik het liggen. Totdat ik er ineens weer iets van aantrek. Einde van het verhaal is dat het langzamerhand weer in mijn kast terechtkomt en ik toch zeker één item in de zak van Max heb gedaan.

De reden dat vrouwen zoveel kleding hebben is omdat ze eenendertig maal in hun leven van kledingmaat wisselen. Het gelukkigst zijn vrouwen met hun kledingmaat op hun achtentwintigste jaar. Ik geloof geen van beide stellingen.

Er zijn enkele stelregels om zo je kledingkast zwaar uit te dunnen;

Alles waar je meerdere versies van hebt, kan weg.
Ik heb meerdere zwarte broeken. Maar welke doe ik dan weg?

Items die je laat hangen terwijl het allang je smaak niet meer is.
Ik denk altijd, dat het ineens mijn smaak wél weer kan zijn en dan heb ik het alvast.

Kleding die je niet meer past.
Hoera! Dat doe ik!

Michael Kors tipt
Dat ik de verkeerde shoppingstrategie hanteer is een duidelijke zaak. De Amerikaanse modeontwerper Michael Kors geeft een kristalhelder advies. Zeventig procent van je gaderobe hoort te bestaan uit basics en maximaal 30% uit frills. Zie het als een oerhollandse maaltijd. Aardappelen, groente en vlees. Meer heb je niet nodig. Daar gaat het hopeloos mis bij mij. Ik ben van de franje. Ik wil er salade bij, steeds een andere smaak of soort.

Volle Kast
Op het Zwaanshals heb ik een toffe zaak ontdekt. Bij Volle Kast kun jij je merkkleding voor dames en kids inbrengen. Dat dunt lekker uit. Je kunt er uit de zeer ruime collectie ook weer de mooiste dingen kiezen. Dit tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Ik heb mij in weten te houden en mij beperkt tot de aanschaf van een crossbody-tas van Ralph Lauren. Die neemt niet zoveel plek in, in die steeds minder uitpuilende kast..