Herinner jij je deze nog? Uptown Girl, gezongen door Billy Joel. Opgedragen aan zijn toenmalige vriendin Elle MacPherson maar ook als ode aan zijn latere echtgenote, Christie Brinkley. Zij vervulde een rol in de videoclip. Christie Brinkley, how do I love her! Ze werd in de jaren zeventig ontdekt in een postkantoor in Parijs. Voor haar studie woonde ze in Frankrijk. Toen ging het snel. Ze was één van de supermodellen die haar glorietijd beleefde in de jaren tachtig. Hun populariteit steeg tot grote hoogten. Deze vrouw heeft een verhaal. Na vier huwelijken en drie kinderen is daar alles bij voor te stellen. Én te lezen want haar leven is nog steeds voer voor de media. In Amerika, that is. Niet hier. Such a loss!

Sweat? Sparkle!
Zus en ik vinden haar een inspirerend voorbeeld voor vrouwen. Met name voor oudere vrouwen. Want het lijkt erop dat vrouwen van een certain age een soort tweederangs burgers worden. Hoezo? Zijn we boven de vijftig plots allemaal mankerende? Wenselijk dat dit soort gemekker rap aan de kant gaat. Het is niet te hopen dat onze dochters ook ooit met die quatsch moeten dealen. Lees ik de adviezen na een onderzoek over wat vrouwen in de overgang van hun werkgever willen. Managers zouden getraind moeten worden om helpend te zijn bij werknemers met overgangsklachten. Gepaste werkaanpassingen. Really? Je zal een organisatie runnen met hoofdzakelijk vrouwen! Heb je net al die zwangerschaps- en ouderschapsverloven gehad, kolfkamers gecreëerd, krijg je vervolgens dit. Moet je het weer zo inrichten dat vrouwen om half elf kunnen beginnen omdat ze vanwege nachtelijke zweetaanvallen niet slapen en dus niet productief zijn. En dat terwijl ze al parttime werken! Eigen keuzes maken als werknemer vind ik een betere aanbeveling.

Timeless Beauty
Nee dan Christie! Vierenzestig jaar, positief en vol energie. Nuchter. Een verademing! Werd Linda de Mol destijds niet neergesabeld toen ze zei dat ze de overgang ‘niet sexy’ vindt? Is het dat wel dan? De Nederlandse boeken en artikelen zijn vaak zo vol kommer en kwel. Alles wat je aandacht geeft groeit dus take it as it is! In haar boek Timeless Beauty vertelt Christie hoe haar leven verlopen is en wat ze doet om haar uiterlijk congruent te laten zijn met haar levenslustige innerlijk. Het is een aangenaam makkelijk te lezen boek vol leuke verhalen en tips. Heb jij nog geen cadeau voor je moeder? Dit motiverende boek is een mooi presentje voor elke Uptown Girl!