Wekelijks schrijft Marianne Mosheuvel (55) met een dikke knipoog over mode, trends in combinatie met de tand des tijds, die op een zekere leeftijd onomkeerbaar aan je vreet. Hoe zorg je dat je een beetje gezellig en up-to-date blijft? Hoe doen andere vrouwen dat? En wat zijn handige (mode)tips om in een handomdraai de boel wat op te leuken? Je leest het in Level 50.

Hoe het zo is gekomen dat ik meer van Central Park in New York weet dan van het Kralingse Bos? Het is mij een raadsel. Ik gooi het er maar op dat achttien jaren elders gewoond te hebben, mijn herinneringen heeft doen vervagen. Uit het oog, uit het hart? Tijd om de banden aan te halen. Want wat is het een fijn bos! Je kunt er alles, er zijn activiteiten voor jong en oud. Een Klimpark, een golfbaan, een hertenkamp, een kinderboerderij. Er zijn veel velden om te picknicken en zelfs barbecueën is toegestaan. Bootcamp om je oude stramme spieren een opdoffer te geven is mogelijk. Schrijf je hier meteen in.

Tip: De Nachtegaal
Natuurlijk zag ik altijd al de twee molens staan, maar nooit geweten dat het rijksmonumenten zijn en dat het de enige werkende snuif- en specerijenmolens zijn van Nederland. Op de Kralingse Plas kun je roeien en zeilen en er zijn verschillende restaurants waar je na het wandelen, spelen of sporten heerlijk kunt vertoeven. Omdat ik mij terug in de tijd waande ging ik naar Pannenkoekenhuis De Nachtegaal.

Tingelinge Pannenkoek
In de jaren zeventig en tachtig ging ik naar een trimbaan om er vervolgens bij de Nachtegaal alles weer aan te eten. Het is nog steeds een aanrader. Het terras wordt bemand door drie ervaren horecadames, waarvan twee de zestig waren gepasseerd! Ze hadden ondanks de grote drukte de boel goed onder controle en de vaart erin. Top! Na een heerlijke pannenkoek met spek en appel, hebben we zomaar nog een tijd aan het water gezeten om van het prachtige uitzicht op de skyline te genieten. Met al die zomeravonden in het verschiet een prima spot!