Met het stijgen der jaren krijg je mogelijk te maken met een veranderend gebit. Ik bespeurde al een hele tijd geleden dat dit gaande was en een poos terug vroeg ik mijn tandarts aan de Hilledijk om raad. Met een verwijsbrief voor een orthodontist aan de Blaak, verliet ik de praktijk. Die brief ligt er nog, want ik wil altijd alles weten en onderzoeken om vervolgens te overwegen en te besluiten. En nu heb ik besloten dat ik niet op mijn vijfenvijftigste jaar voor een kleine twee jaren met een plaatjesbeugel ga lopen. Het is wat het is en dat heeft zijn charme. Dat maak ik mijzelf wijs althans..

Altijd blijven lachen
Ik ga wel de loftrompet steken over tandartspraktijk Hilledijk. Zij bieden tegenwoordig ook orthodontische behandelingen, dus een verwijzing is niet direct meer nodig. Het is zo’n fijne en laagdrempelige praktijk. Alle deuren staan open. Iedereen loopt in en uit. Het is een feestje om te gaan, er is altijd wat te zien, te beleven en te lachen. Jawel, te lachen! Dat kan bij deze tandartsen. Wat ik zelf erg fijn vind, is dat ze alle dagen open zijn. Van oudsher heb ik nooit goed begrepen waarom bepaalde dienstverlening tussen negen en vijf uur en van maandag tot en met vrijdag moet plaatsvinden? In de tijd dat ik meerdere banen en een gezin met kleine kinderen combineerde moest ik vrij nemen om naar de tandarts te kunnen gaan. Hoe zonde is dat!

Tijden veranderen
Bij mijn vorige tandarts in mijn voormalige woonplaats heb ik weleens geopperd om bijvoorbeeld van ’s middags twee uur tot ’s avonds tien uur te werken. Dat leek mij toch het overwegen waard, voor een paar dagen per week. Natuurlijk werd dat idee destijds weggehoond. De tijd om flexibel te zijn en te kunnen anticiperen was klaarblijkelijk ook nog niet daar. Nu wel! En dat maakt dat ik aanstaande zaterdag om 16.30 uur naar de tandarts ga voor een controle. In de loop van de tijd verandert er veel, niet alleen je gebit.

Credits foto: Ma Jader Fotografie