Wat een heerlijke week gaan we tegemoet! Zomerse temperaturen in de lente, eindelijk! Strand en zee zijn zeer aanlokkelijk bij zulke tijden. Factor 50 smeren is een must! Daar waar we vroeger met de trein steevast naar Hoek van Holland gingen, hebben we nu veel meer mogelijkheden om dichterbij óf in de stad met zand tussen de tenen te ontspannen. Maasvlaktestrand, dat is best een eindje van de stad vandaan. Wel genoeg parkeergelegenheid, maar helaas geen horecavoorzieningen. Heb je geen zin in badkleding? Ga dan naar het naakststrandje aan de noordwestkant van de Kralingse Plas. Het is een klein gedeelte dat ingericht is voor naaktrecreatie. Het bestaat voornamelijk uit zand en heeft een grasweide. Je hebt er geen hemd aan je lijf! Zo makkelijk dat je geen enkele zorg hebt over stylish verantwoord gekleed zijn.

Strand Nesselande
Rotterdam heeft in het meest noordoostelijke puntje van de stad een prachtig werelds strand, Nesselande. Gelegen aan de Zevenhuizerplas, in de gelijknamige wijk. Aan de prachtige Siciliëboulevard kun je goed flaneren. Op het Maltaplein kun je lekker happen bij Brasserie Lookies of bij L’Italiano. Het strand is makkelijk te bereiken met de metro. Lijn B heeft als eindpunt Nesselande. Op deze gave strandlocatie vinden veel sportevenementen plaats. Sowieso beachvolleybal. Op een warme zomerdag zijn er zo’n 6.000 mensen van het zonnetje aan het genieten op deze ludieke plek. Sinds kort is er een ultramodern zelfreiningend toilet geplaatst. In 20 seconden is de wc weer spic en span. Niet verkeerd want vaak is het janboel met die openbare strandtoiletten.

When the lady smiles
Ieder jaar worden er volop beachevents georganiseerd. Waaronder het strandfestival Culinesse. Een supergezellig festival waar culinaire hoogstandjes met topoptredens worden gecombineerd. Bezoek het CuliNESSE Kooktheater, de Culi-kroeg of ga naar CuliNESSE Unplugged. Dit laatste is een voorproefje op wat je in augustus te wachten staat want deze avond is al op 19 mei! Chef Sieberen neemt je dan mee in overrompelende smaaksensaties. Dit jaar staat er weer een toffe line-up gepland. Candy Dulfer, Blöf, Kensington en zoals elk jaar, de Golden Earring. Kom ik jou daar in augustus tegen? Of wie weet vandaag al, want het wordt een fantastische dag!