De laatste keer dat ik in aanraking ben gekomen met een echo-apparaat was een kleine dertig jaar geleden toen ik zwanger was van mijn tweede kind. Ik heb dit jaar uitgeroepen tot het jaar van de persoonlijke renovatie en HIFU/Ultherapy staat bovenaan mijn lijstje.

Wat is het?
De juiste benaming is High Intensity Focused Ultrasound Therapie. Als we ouder worden, verslapt de huid. De kwaliteit van de huid holt achteruit. Collageen en elastine verdwijnen als sneeuw voor de zon. Rimpels en verslapping dienen zich aan. Na je vijftigste is het een gelopen race. Ik ben er véél te laat bij. Al heb ik nog nét geen kippennekje: voorkomen is beter dan genezen. Plankgas naar het Cosmedisch Center in Barendrecht.

Wat belooft het?
Ultherapy werkt met geluidsgolven; ultrasound. De ultrasound-energie stimuleert de aanmaak van collageen in de diepere huidlagen. Die energie lokt een natuurlijke genezingsreactie uit die de aanmaak van vers collageen stimuleert. Door de toename van nieuw collageen krijg je een steviger huid. Het resultaat zal niet gelijk waarneembaar zijn. De uitkomst is pas zichtbaar na een aantal maanden. Dit omdat de huid tijd nodig heeft om het eigen herstellend vermogen te verbeteren. De uitwerking is als een facelift, maar dan zonder de operatieve ingreep. Bij het Kerstdiner zal een jeugdige Marianne aanschuiven. Het zal mij benieuwen!

Hoe voelt het?
Aangekomen bij het Cosmedisch Center werd ik uiterst vriendelijk ontvangen door de oogverblindende dochter van de kundige onderneemster. Na een uitgebreide intake was het zover. Vanaf mijn neus tot onder aan mijn hals bleek ik in het eerste stadium van verslapping te verkeren. Nadat ik ingesmeerd was met een doorzichtige emulsie kon de behandeling beginnen. Eerlijk is eerlijk, ik vond het af en toe pittig aanvoelen. De werkwijze is opgeknipt in drie sessies. De eerste sessie zendt ultrasoundstralen, die aanvoelen als prikjes, tot vierenhalve milimeter diep de huidlagen in. Daarna een sessie tot drie milimeter en tot slot een ronde die tot anderhalve milimeter doordringt. De begeleiding en ondersteuning is buitengewoon vakkundig en zeer sympathiek. Ik voel dat mijn huid een optater heeft gehad maar er is helemaal niets van te zien voor de buitenstaander. Ik sluit hiermee mijn renovatiejaar nu al af. Het resultaat laat op zich wachten en houdt daarna ruim twee jaar aan. Geen andere treatments meer, alleen verzorging.

Actie!
Voor de lezers van Hotterdan krijg je 10% korting op elke tweede behandeling die je bij Cosmedisch Center ondergaat!