En dan belooft het deze week toch nog winterweer te worden. Sneeuw in het vooruitzicht. Ik ben er niet bepaald gek op. Vanachter de ramen -en als ik weet dat ik nergens naartoe moet- zeg ik; vooruit. Maar naar buiten gaan en ploeterend je weg vinden door halfzachte sneeuwhopen is zo niet mijn ding! Wintersport, ik heb het nooit echt begrepen. Ten eerste omdat ik niet sportief ben. Ik zie er weinig in om van een berg af te skiën. Nou dan sta je beneden, leuk hoor, om vervolgens weer met de lift naar boven te gaan en het nog eens te doen. Ik weet waar ik over praat want ik heb het gedaan, zoals ik van alles heb gedaan. Ik wil natuurlijk wel weten hoe het is.

Hobbels op de weg
Misschien ligt het vooral ook in het feit dat ik vind dat sneeuw belemmerend werkt. En als ik ergens een gruwelijke hekel aan heb dan is het als ik in mijn gang tegengehouden wordt. Het niet in mijn eigen hoge tempo door kunnen lopen, vind ik bloedirritant. Het niet lekker door kunnen rijden omdat het dan ook meestal glad is, vind ik hatelijk. Het enige wat ik wel leuk vind aan winterweer, zijn de winterjassen. Net als met jasjes en blazers heb ik ook best behoorlijk wat warme jassen in de kast hangen. Waar is de tijd gebleven dat ik één winterjas had? Ondenkbaar nu. Ik vind meerdere jassen een must.

Mantel der liefde

De jas die ik die dag draag is stemmings-gebonden, heb ik ontdekt. Voel ik mij in een meer serieuze bui dan kies ik eerder voor een mantel. Zo heb ik al sinds jaar en dag een snobistische jas hangen en ik heb deze mantel hoogstens tweemaal gedragen. Die lage frequentie lijkt mijn mate van serieusheid te impliceren. Die jas was een peperdure creatie en is toentertijd gekocht in een chique modezaak op de Bergse Dorpsstraat. Ik had ineens een bevlieging. Ik vond dat ik mij meer naar mijn leeftijd moest kleden. Ik had immers de ijzersterke leeftijd van 40 jaar bereikt. Waarom ik mezelf af en toe deze onzin aanpraat is beyond me maar het gebeurt zo nu en dan. En uiteindelijk luister ik toch niet naar mezelf want ik trek ‘m niet aan! Ik zei toch al, ik wil niet belemmerd worden. Niet door sneeuw, niet door aan mijzelf opgelegde serieusheid, niet door leeftijd… Jullie wel?