Daar waar chocoladeletters en banketstaven nog verorberd moeten worden en de Sint zijn gang op de daken bezig is af te ronden, is ondertussen menig kerstactiviteit al opgestart. Dat begint steeds vroeger, lijkt het? Naar Amerikaans voorbeeld? Deze week werd na Thanksgiving (nationale feestdag in de VS en Canada) op Times Square in New York City traditioneel de torenhoge kerstboom ontstoken. Dit ging met een hoop bombarie gepaard. Love that! Wij wachten hier in het Rotterdamse tot de Sint zijn hielen heeft gelicht en hebben op 8 december de traditiegetrouwe ontsteking van de gigantische boom op de Coolsingel.

Fairy Godmother
De agenda met alle geplande kerstuitjes is overvol. Je kunt in elke wijk terecht voor de gezelligste markten. Zus en ik togen afgelopen week naar AHOY om de Winterfair te bezoeken. Een indoor Sint annex Kerstmarkt. Gezellige clubjes van voornamelijk vrouwen baanden zich een weg door de paden. Wij dachten dat er vooral dames van onze leeftijd vermoeid zouden rondstappen, maar dát bleek niet waar. Jonge meiden blijken ook zin te hebben in een uitje als dit. Er werden de meest bijzondere zaken gedemonstreerd en je kon er van alles en nog wat kopen, waar je beslist niet zonder kunt natuurlijk.

Zo kwam ik ineens bij een bijzonder aardige meneer op een stoel te zitten met twee staven in mijn handen. Deze kokers zouden mijn stresslevel meten. Nou, daar ging ik. Het apparaat sloeg keihard uit! Ik voorzag levenslange psychologische begeleiding. Gelukkig had deze man een uiterst simpele oplossing voor mij. Koop het boek, wat ik hier toevallig heb liggen, en al lezend overwin je alles en broodnodige rust en serene kalmte vallen je ten deel!

Honey, honey
Een stukje verderop liet zus zich verleiden door een hele knappe jongedame, die met een staafje honing in haar hand stond. Dit bleek dé oplossing voor elke ongewenste haar die je waar dan ook tegenkomt. Zus zat al in de stoel, voordat ik verder kon lopen. Einde van het liedje was dat we elk met zo’n staafje in de tas weggingen. Ja hallo, wij willen er ook zo mooi uitzien als die oogverblindende juffrouw. Even vergetend dat de kastdeuren thuis niet meer dicht kunnen van alle potten honing die er bijkans uitvallen.

Heb jij na het wegkauwen van taaie pepernoten zin in de ultieme kerstbeleving?! Pick your choice en kom in warme kerstsferen. Kijk hier!