Deze laatste stormachtige dag van het jaar brengt vast menigeen ertoe om terug te kijken op de afgelopen 365 dagen. Was het een goed jaar? Of juist helemaal niet? Wat zijn je goals voor het blanco blad van 2018 wat na 00.00 uur voor ons ligt? Of heb je geen doelen en laat je het leven zich ontvouwen, zoals het zich ontvouwt?

Voornemens
Het is vandaag ook zo’n moment waarop je goede voornemens bedenkt. De dag waarop je overweegt morgen een streng dieet te starten, maar waarvan je nu al weet dat dit lastig wordt. Morgen liggen de restanten van hapjes je aan te staren vanuit de koelkast. En ja, iemand moet het toch opeten. De zorgverzekering is ook zo’n last minute thing. Buigend over basisverzekeringen, aanvullende verzekeringen en ingewikkelde polisvoorwaarden, kom je er na uren uitpluizen nog niet achter waar je nu precies goed aan doet. En zo kan het zijn dat ik weer alleen een basisverzekering afsluit om vervolgens door mijn rug te gaan en keihard een fysiotherapeut nodig heb, die ik dan vervolgens uit eigen zak moet betalen..

Kortom: het is een dag van keuzes maken.

Terugkijken
Terugblikkend op het bijna achter ons liggende jaar. Dat jaar is bijna beslist en ligt met de laatste bladzijde opengeslagen voor onze neus. Bijna mag het boek ‘2017’ dicht. Het was voor mij een goed jaar! Een jaar, waarin alles verborgen zat;

  • nieuwe avonturen, zoals de modeshow van Libelle waar ik in mee mocht lopen en het schrijven van een wekelijkse blog voor Hotterdan in Level 50;
  • mooie vakanties en malle uitjes, zoals onlangs het hilarische ‘kerstuitje’ met een stel supervrouwen;
  • prachtige ontmoetingen met bijzondere mensen die opzienbarende verhalen vertelden en spannende dingen waarvan het verloop en de uitkomst niet vooraf bekend waren. Maar de slagroom op de taart is toch mijn zeer aanstaande oma-schap!

Vooruitkijken
Vanavond proosten we op een fantastisch nieuw jaar, aan de voet van de Erasmusbrug. Parkeren kun je vanaf 20.00 uur gratis op de P+R terreinen om vervolgens gratis te reizen naar het centrum. Zijn jullie er ook bij?

Tip van oma-to-be: pas op met het afsteken van vuurwerk!