Nu wordt het echt: omaatje vertelt..

Wat was ik blij toen ik op mijn dertiende jaar mijn allereerste grammofoonplaat, ‘Alle 13 goed’, kon kopen! De Muziek Expres met de actuele hitlijsten kocht ik al af en toe en later hadden we thuis een abonnement op de zeer populaire en hippe Hitkrant. Maar het begon met die eerste langspeelplaat. Toen vond ik ze ook écht alle 13 goed! Ik had ‘m van mijn gespaarde zakgeld gekocht en erg kritisch was ik blijkbaar niet. Vooral heel erg tevreden. Niet veel later vond ik bij lange na niet alle nummers op langspeelplaten van welke artiest dan ook even goed of leuk. Uitzonderingen daar gelaten, want de platen van Kate Bush luisterde ik van voren naar achteren en weer terug. Al haar platen kocht ik meteen!

Dance, dance, dance!
Mijn kinderen zijn opgegroeid met een dansende moeder in de kamer. Zo schattig als ze in hun wipstoeltje met die kleine, donkerbruine kijkertjes hun druk springende mama volgden. Het heeft in hun babybreintjes wel wat teweeg gebracht, want het zijn beiden goede dansers én ze hebben een voorliefde voor muziek uit de jaren tachtig. Ook nu staat er weer een pick-up in huis en wat valt het dan op dat het geluid minder is. Zoveel minder dan de technische perfectie die onze verwende oren tegenwoordig gewend zijn. Maar de beleving is er nog steeds. Zelfs van de geur van een plaat kan ik gelukkig worden. Het is de algehele ervaring, het sentiment, het gevoel, het geluid, de geur en niet te vergeten de muziek van de échte bevlogen, creatieve muzikanten.

Tip!
Heb jij nu ook zin om jezelf onder te dompelen in deze ultieme beleving? Ga dan eens een kijkje nemen op de Oude Binnenweg bij Velvet Music of bij De Plaatboef op de Nieuwe Binnenweg. Wedden dat je de plaat vindt die je nog miste in je collectie?! Je waant je sowieso in die goeie, ouwe tijd. Ik zei toch, ‘oma vertelt’. Zeker weten dat ik straks weer sta te dansen en een paar lieve baby-oogjes deze dansmarieke zullen volgen.