Op mijn leeftijd kan het zijn dat kinderen het huis uit zijn en de kust weer vrij is. In mijn geval is dat al jaren zo. Dat betekent dat ik geen rekening meer hoef te houden met schoolvakanties en dat is echt heel fijn. Vooral voor de portemonnee. Ik tik dit vanuit de stad Brescia, een stad in Noord-Italië. Een door toeristen vergeten stad. En masse rijdt men op de A4 van Milaan naar Venetië, waarbij Nederlanders vaak linksaf slaan bij het Gardameer. Hoe jammer! Want wat is het een gezellige en prachtige stad met Renaissancegebouwen en schitterende monumenten. Tip: maak een tussenstop!

Weet je nog, die tijd van vroeger..
Het doet mij denken aan het jaar 1999. Het jaar waarin wij in de herfstvakantie voor het eerst naar Turkije gingen. Vlak na de aardbeving. Nauwelijks gingen daar destijds Nederlanders naartoe. Het was een nieuwe reisbestemming. Vijf jaar lang gingen we elke herfstvakantie naar steeds een andere stad. De groep was wisselend, maar rond de twintig personen was gemiddeld. Het all inclusive concept was compleet nieuw en ideaal met zo’n grote groep. Er was overal wel een animatieprogramma. Wij arriveerden met ons eigen volleybal-, voetbal- en basketbalteam. We gingen van ontbijt-, naar koek-, naar cocktail-uur. Mijn vader ging altijd mee en werd door vreemden en bekenden steevast Opa Mos genoemd. Hij hield er totaal niet van om in de belangstelling te staan, maar tóch kreeg hij het voor elkaar om steeds weer de aandacht op hem te vestigen. Niet alleen omdat hij elk Jeu de Boules-toernooi zeer overtuigend won.. Kortom: hilariteit alom!

Ik ben deze week nog on tour maar mocht jij, je familie, je vriendengroep of je bedrijf nu een heuse tour in Rotterdam willen? Dat kan! Sinds kort organiseert Hotterdan fashionable tours, die ook nog eens op maat gesneden zijn. Interesse? Mail naar contact@hotterdan.nl!