When in doubt, wear a leather jacket! Leren kleding, ik heb er wel wat mee. Van mijn eerste salaris kocht ik een zwart leren pak. Vele jassen, rokken en broeken volgden. Daar maakte je de blits mee in de jaren tachtig. Dom als ik ben, heb ik alles weggedaan. What was I thinking? Dan maar opnieuw een leren garderobe aanleggen. Het is een straf! Gek ben ik altijd geweest op het bikerjack. In 1928 ontwierpen Irving Schott en zijn broer Jack het eerste motorcycle jacket. Voor een luttel bedrag verkochten zij deze stoere leren jas, de Perfecto, aan de Harley Davidson store in New York City. En toen ging de (leren biker) bal rollen..

Colour my love!
Tot op de dag van vandaag zie je dit uitnodigende model in allerlei aansprekende kleuren of met prints erop. Het donkergroene exemplaar dat ik op de foto’s draag, komt van The Cherry Picker. Het heeft een geweldige pasvorm, want ik houd ervan als het model nauw aansluit. Mocht je dit niet prettig vinden, dan neem je eenvoudig een maatje groter. Bauk en Chris, twee vlotte modekenners die het bedrijf hebben opgericht, zijn altijd op zoek naar de absolute musthaves. Samen speuren ze naar de meest stijlvolle basics. Op allerlei manieren kun je deze mixen & matchen. Mijn soepele jack kan zowel chique als stoer gedragen worden. Open of dicht, zomers als lekker jekkie op je outfit, ’s winters met een heerlijke grote sjaal of omslagdoek. Dit jasje kan altijd!

Tip!
Zo leuk en gezellig zijn ook de Fashion Events die de modieuze vriendinnen slash zakenpartners van The Cherry Picker organiseren. Onder het motto it’s not about the brand, it’s about style, komen ze een fantastische middag of avond verzorgen bij jou thuis. Voor jou en je vriendinnen. Check hier voor meer info!

Vijftig en rebels
In de jaren vijftig en zestig konden deze jasjes niet, omdat ze rebellie zouden symboliseren. In deze tijd is dat nu net wat wij vijftigplussers, oké, oké ik spreek voor mezelf…wat IK wil uitstralen.

Foto credits: Kevin Stolk