Wekelijks schrijft Marianne Mosheuvel (55) met een dikke knipoog over mode, trends in combinatie met de tand des tijds, die op een zekere leeftijd onomkeerbaar aan je vreet. Hoe zorg je dat je een beetje gezellig en up-to-date blijft? Hoe doen andere vrouwen dat? En wat zijn handige (mode)tips om in een handomdraai de boel wat op te leuken? Je leest het in Level 50.

Nadat ik een selectiemiddag en een doorpasdag in Hoofddorp bij Sanoma had doorlopen, kon het grote Libelle Zomerweek-avontuur aan het Almeerderstrand beginnen. Een tiendaagse Libelle-bubbel, wat betekent: geen tijd voor andere dingen. Het was me een belevenis, zeg! Want wanneer maak ik nu ooit kennis met een wereld als deze?! Oké, met fotoshoots ben ik ondertussen wel aardig bekend, maar een modeshow die volledig geregisseerd is met dans en muziek en vijftien runs kent én die viermaal daags, één week lang gelopen wordt? Het was een compleet nieuwe ervaring.

Kleding: Miss Etam

Linksom of rechtsom? 
Het begon met het aanleren van de choreografie. Dat is bepaald geen sinecure. Tellen en onthouden, het lijkt zo makkelijk maar het bleek toch behoorlijk inspannend te zijn. Gelukkig ondersteunde professionele danser Terence mij top met het salsadansen. Op de één of andere manier raakte ik steeds in de war? De choreografe gaf mij daarop een tip die ik ter harte heb aangenomen. Ga weer links schrijven! Als geboren linkspoot werd ik genoodzaakt op jonge leeftijd met rechts te schrijven. Dat was nu eenmaal zo in de jaren zestig. Dàt heeft wat teweeggebracht. Nu liep ik daar keihard tegenaan.

Podiumdier 
De allereerste modeshow werd bekeken door een voormalig leidinggevende van mij. En ik was al zo zenuwachtig! Nauwelijks geslapen en na drie oefendagen was de hele set nog niet bepaald geautomatiseerd. Natuurlijk zag ze dat ik goed nerveus was. Ze kent mij, maar toch… (en gelukkig) was het met die zenuwen snel gedaan. Zo mooi dat je bij jezelf het zelfvertrouwen voelt groeien en steeds losser wordt en eigen initiatieven in durft te brengen (mits daar ruimte voor was uiteraard). Na 28 shows zeg ik nu… geef mij een podium en ik ga! Al met al kijk ik terug op een buitengewoon bijzondere tijd waarin ik veel heb geleerd en de mooiste mensen heb ontmoet. Dank!