Tijd om mezelf eens een goed pak slaag te geven. Ik zal mijn langste tijd op deze aardbol gehad hebben. Het lijkt onwaarschijnlijk dat ik ouder dan honderdentwaalf jaar zal worden en dus staat de periode van toenemend ongemak voor de deur. Mijn gezicht mag dan volgens de huidtherapeut in de eerste fase van verslapping verkeren, alles wat er onder zit gaat richting het laatste stadium. De kwaaltjes en ziekten die na je vijftigste opdoen, ik zie het volop rondom mij. Ik ben zo’n mazzelaar, tot dusver. Nรบ is het moment daar om de boel eens grof aan te pakken. Om dit lichaam sterker te maken en weerstand op te bouwen zal ik toch in actie moeten komen. Let’s get this shit done!

Call on me
Mijn fanatieke en topfitte dochter, die eerder dit jaar een baby kreeg maar waar lichamelijk helemaal niets van te zien is, sleurde haar gezapige moedertje mee naar The Personal Training Club. “Ben ik hopeloos te laat?” Vroeg ik Alicia, mijn nieuwe steun en toeverlaat. En op haar vraag of ik last van een blessure had, kon ik antwoorden; ja, een mentale blessure. Want dat is mijn allergrootste struikelblok! Een sportmentaliteit van likmevestje. Nadat ik volledig op- en doorgemeten was, hoopte ik daarom ook dat de uitkomst erbarmelijk zou zijn. Is er crisis, dan ben ik op mijn best! Een uitstekende stimulans! Ik sprong dan ook niet echt een gat in de lucht toen bleek dat het allemaal niet spannend was. Ja, en nu?

Personal touch
Na een aantal lessen met Alicia stel ik mezelf eens te meer de vraag: waarom ben ik hier in hemelsnaam niet eerder aan begonnen? Dit is wat ik nodig heb. Er moet iemand voor mij alleen zijn. En dat had ik nooit gedacht! Een beetje uitleg over de werking van die fitnessapparaten en dan los ik het verder zelf wel op. Nooit eerder streefde ikย body goals of gezondheidsdoelen na. Gegaan en gedaan omdat het erbij hoorde. Sporten moet! Geen wonder dat ik niets volhield. Er moet iemand naast mij staan. Mijn grenzen bewaken. Mij motiveren, stimuleren en complimenteren. Geen kans om te ontsnappen met de enthousiaste, maar bijzonder professionele Alicia aan mijn zijde. Het is pittig, maar heel fijn. Die personal touch doet het ‘m! Het kost ook wel een paar centen, maar het is het dubbel en dwars waard. Ik raad iedereen aan dit te overwegen. Kom van die bank af en geef jezelf op je lazer. Er liggen nog talloze jaren voor ons die in goede conditie doorgebracht kunnen worden. Op naar de honderdtwaalf!