Wekelijks schrijft Marianne Mosheuvel (55) met een dikke knipoog over mode, trends in combinatie met de tand des tijds, die op een zekere leeftijd onomkeerbaar aan je vreet. Hoe zorg je dat je een beetje gezellig en up-to-date blijft? Hoe doen andere vrouwen dat? En wat zijn handige (mode)tips om in een handomdraai de boel wat op te leuken? Je leest het in Level 50.

Fan van knieën ben ik nooit geweest. Dan heb je een mooie jurk aan en dan komen daar die knieën onderuit. Het doet direct afbreuk aan je look, mijns inziens. De meeste knieën zien er namelijk raar uit. Ook wel logisch, want het is een gewricht. Maar waarom hebben we dan niet allemaal dezelfde knieën, de knieën van Christie Brinkley bijvoorbeeld? In haar boek Timeless Beauty vertelt ze eerlijk dat deze knieën wel wat behandelingen hebben ondergaan. Ze laat om de zoveel tijd vet wegzuigen, want met het verstrijken der jaren zakt je vel in de hoogste versnelling van boven naar beneden en vormt zich boven je knieën een verzameling huid en vet.

Zo trots als een.. 
Weghalen maar. Zover ga ik niet, maar het verhullen doe ik graag. Jurken en rokken op knielengte graag. Waar vind je ze? Dat is nog niet eenvoudig, aangezien de meeste jurken en rokken bóven de knie zijn of juist tot op de enkels. Waarom?! Bij Pauw aan de Bergse Dorpstraat hebben ze een collectie op knielengte. Het is opvallend hoe je look direct verbetert.

De koninklijke knie
Prinses Marilène draagt al jaren kleding van Pauw. En heb je al eens gezien dat onze Koningin Maxima sinds enige tijd  met verhullende knieën verschijnt bij officiële gelegenheden? Nu geloof ik niet dat zij klutsknieën heeft, maar ik vind wel dat haar uitstraling zichtbaar meer grandeur krijgt. Prinses Laurentien maakt nu ze de vijftig gepasseerd is ook meer de keuze voor een over the knee japon, zoals laatst op Koningsdag toen ze een topcreatie van Missoni droeg. Met een beetje zoeken vind je de juiste passende lengte en slaag je daar niet in, dan zit er niet anders op dan zo af en toe toch maar door (of voor) de knieën te gaan.