Vijfendertig jaar geleden had ik mijn eerste fulltime job: leerkracht op basisschool De Vliedberg in Rotterdam-Zevenkamp. In die tijd lagen de banen in het onderwijs bepaald niet voor het oprapen en daarom had ik bedacht Psychologie te gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Ingeschreven stond ik er al en ik zat startklaar om te beginnen. Tot daar ineens het telefoontje van Karin kwam. Met haar had ik al die jaren de opleiding tot volledig bevoegd onderwijzer gevolgd en zij had wél een aanstelling. En nu werd er nog iemand gezocht, vanwege de enorme toeloop van leerlingen en tadaaaaaaa… mijn eerst baan was daar! Vijf jaren lang hadden we klassen naast elkaar. Zo leuk om op die tijd terug te kijken!  

Van alle markten thuis
Karin is tot op de dag van vandaag op die plek werkzaam gebleven. Hoe leuk was het om haar onlangs weer te spreken, wat voelde het weer vertrouwd! Heerlijke middag! Nu niet denken dat Karin zomaar heeft stilgezeten. Welnee! Altijd al was ze meer dan creatief. Een populaire juf. Handwerken, fotograferen noem maar op. Hoe handig is zij! Ze heeft veel tot kunst verheven. Sinds enige tijd breit zij schitterende warme sjaals. Zij doet dit onder haar eigen label KAAR. Ik ben er weg van!

Tip: KAAR
Lekker grof gebreid en slechts voor 20% van wol. Geen priklap om je nek en makkelijk te wassen. Ze breit niet alleen voor volwassenen, maar ze zet ook de mooiste sjaals voor kleintjes in elkaar. Zo schattig, die zachte kleuren. Haar hele familie, vrienden- en kennissenkring zijn ondertussen voorzien van zo’n prachtig comfortabele eyecatcher. Heb jij zin om haar breisels eens te bekijken? Check haar instagramaccount: @karinvanhaasteren. Heb je vragen of vind je het gezellig om tips omtrent breien uit te wisselen? Stuur haar dan zeker een personal message. Want na zoveel  jaren is Karin niet veranderd, ze is nog steeds een ontzettend lieve, spontane (brei)juf!