Happen die je kunt snappen. Eenvoud en eten is fijn! Afgelopen week had ik enkele gezellige afspraken in doodgewoon prettige restaurants. Originele gerechten in authentieke sferen. Wat wil je nog meer? Dan is de avond al bij voorbaat geslaagd!

Bella Italia
Neem nu, Ristorante Pizzeria Messina. Deze sfeervolle eetgelegenheid is gevestigd aan de Boompjes. Ze hebben een fantastische foto op de muur aangebracht. Daarop is een geweldige, naar beneden aflopende, Italiaanse straat te zien. Dit beeld is ongetwijfeld op de gevoelige plaat vastgelegd in een pittoresk Toscaans dorpje, stel ik mij zo voor. De charmante gastheer van dit etablissement heet elke gast met faveur welkom. Ondanks dat ik niet zo’n vleeseter ben, laat ik mij toch weleens verleiden. En zo kwam het dat ik voor fettucini met wild zwijn koos. Op aanraden van onze innemende host. En een aanrader is het!

Viva México
Vlakbij station Blaak vind je, aan de oude Haven, het Mexicaanse restaurant Popocatepetl. Fantastische ambiance, én uitzicht, in een buitengewoon goed ingerichte zaak. Heerlijke happen, het échte Mexicaanse eten. Bites to share, ik hou ervan. Wij kozen voor de nachos met kip, tomaat, jalapeño en cheddar. De daaropvolgende (groenten)enchiladas waren eveneens niet te versmaden. Onze bevallige hostess Francesca gaf ons bij het afrekenen een bon waarop stond dat we bij een volgend bezoek twee gratis cocktails kunnen verwachten. Reden om terug te gaan. Hapsnap!