Een zwoele en intense blik; wie wil dat niet? Hoe krijg je dat voor de bakker? Er zijn legio mogelijkheden op dat gebied en ik ben eens gaan onderzoeken wat te doen.

Wimperserum
Door steevast iedere dag het goedje langs je wimperranden op te brengen, word je binnen enkele weken verrast door een verbluffend resultaat. Dit lees ik bij elk wimperserum dat wordt aangeboden. Navraag en onderzoek leert dat Superlash wimperserum van het Kruidvat het hoogst scoort in serumland. De prijs-kwaliteitverhouding is prima. Niet gek dat het spulletje in de winkels steeds is uitverkocht.

Mascara
De eerste mascara was er pas in 1913. Een chemicus maakte voor zijn zusje Mabel een substantie. Hij mixte houtskool met vaseline en zij smeerde het met een borsteltje op haar wimpers. Haar doel was het terugwinnen van haar weggelopen verloofde. Door haar betoverende oogopslag kwam de verloofde met hangende pootjes terug, niet in staat de verleiding te weerstaan. Haar handige broer zag er een business in en zette een bedrijf op. Hij noemde de onderneming naar zijn zusje; Mabelline (Mabel en vaseline).

Geef mij L’Oreal maar! Om precies de uitvoering: PARIS FALSE LASH XFIBER EXTREME WATERPROOF MASCARA BLACK. Je zou het alleen om de naam al aanschaffen. Er zit aan de ene kant van de houder een zwarte primer en aan de andere kant vind je de zwarte mascara. Ik houd van het effect van de primer. Geeft toch net die extra verlengde uitwerking!

Wimperextensions
Nepwimpers had ik al weleens opgeplakt gekregen. Met mijn zus had ik een hilarische toestand met magnetische nepwimpers. Bij onze Chinese groothandel bestelden we een zwikkie van die wimpers. Ze arriveerden, mét applicator. Kat in het bakkie! Niet dus. Wat een drama is dat. Je dient ze aan te brengen dichtbij de wimperrand. Door het magneetje klikken ze aan elkaar. Ze klikten inderdaad aan elkaar, verticaal in onze ogen. Poging na poging maakte dat ik de hele handel met een zwierige zwaai in de vuilnisbak kieperde. Op naar de wimperextensions. Ik kreeg van wat ex-collegaatjes de waarschuwing dit niet te doen. Uitvallende en niet-terugkerende wimpers zouden weleens het gevolg kunnen zijn. Ik vind het ideaal! Er gaat een verslavende werking vanuit. Je hoeft je nergens meer om te bekommeren. Mijn favo mascara ligt onaangeroerd in mijn toilettas. Een nieuwe set kost gemiddeld rond de €55 en bijvullen ongeveer €30. Want ja, bijvullen moet je wel doen. Na een week of drie à vier ben je aan een bijvulsessie toe. Dat is voor mij een zwaarwegende reden om er ook weer mee te stoppen.. Het kost behoorlijk wat tijd. Maar wie die zwoele en intense blik wil moet er wat voor over hebben..