Mantelpakjes; kokerrokken of zwierige rokjes met al dan niet matchende blazers, het heeft wat. Het kan altijd. Is vrouwelijk. De combinatie heeft grandeur, maar kan ook casual gestyled worden. Weet je niet wat je aan kan trekken? Zo’n suit kan altijd. Ik zou best een foto willen maken van mijn zolderkast waar al mijn jasjes in hangen, maar ik durf niet. Het zijn er meer dan ooit. Dit komt ook doordat het een item is dat altijd past en blijft en ik het niet weg kan doen. En dus hangen er exemplaren die tussen die 20 of 30 jaar oud zijn. Die voorliefde voor dit ensemble relateert ook enigszins aan mijn grote wens om ooit nog eens als stewardess een vlucht mee te maken. Die geweldige uniformen!

Een KLM-uiterlijk
Al op redelijk jonge leeftijd zaten wij als gezin in vliegtuigen en dat in een tijd dat dit verre van gewoon was. Mijn ondernemende moeder organiseerde dit tot in de puntjes. Gefascineerd werd ik door het, zeker in die tijd, bijzondere werk van de cabin crew. Toen ik 18 jaar was solliciteerde ik daarom voor de tijdelijke functie van zomerstewardess bij Martinair. Dit was mogelijk tijdens de zomervakantie, maar het liep anders. Er werd tijdens het sollicitatiegesprek gevraagd toch een langere periode door te werken en dat kon ik niet realiseren in verband met mijn onderwijsopleiding. Dat feest ging dus niet door. Natuurlijk heb ik later van alles geprobeerd om het tóch voor elkaar te krijgen. Transavia benaderd, KLM gevraagd, zelfs contact gehad met de CEO van United Airlines maar het loopt almaar op niets uit. Uitzonderingen worden er incidenteel gemaakt voor ernstige zieken bij wijze van last wish. Wil ik kans maken dan zal ik toch de opleiding moeten doen en mij voor langere tijd vastleggen. Bij KLM maak ik de beste kans. Want ik blijk een KLM-uiterlijk te hebben, werd mij vertelt. Weer wat nieuws.

Tip: Cabin Crew | Fashion in the air
Mijn hart maakte onlangs een sprongetje! In de Kunsthal van Rotterdam is er een tentoonstelling die doorloopt tot 4 februari 2018. ‘Cabin Crew| Fashion in the air’. De Nederlandse purser Cliff Muskiet heeft in totaal 1405 uniformen verzameld. MAGNIFIEK! Jammer genoeg is er slechts een selectie ter bezichtiging maar ohhh wat een heerlijkheid! Gerenommeerde ontwerpers die de meest bijzondere outfits hebben ontworpen. Hoe fijn, want niet alleen de uniformen zijn prachtig om te zien, maar wat te denken van de bijbehorende accessoires als sjaaltjes en caps?! Tijdens mijn bezoek aan de Kunsthal mocht ik 3 verschillende tentoonstellingen bekijken, maar steeds liep ik terug naar deze meer dan aangename hal. Aanrader! Vergaap je aan de meest bekoorlijke pakjes. Ooit zal ik toch een keer met zo’n karretje in zo’n heerlijk kek kostuum door het gangpad paraderen?!