De kleur grijs én bloemen op kleding vond ik foeilelijk. Maar zo zie je maar, niets veranderlijker dan een mens. Tegenwoordig ben ik enorm ingenomen met alle tinten grijs en een groot fan van bloemenprints op kledingstukken. Dit seizoen kom ik daarmee goed aan mijn trekken. Het is volop sale overal en ik struin wat af! Winkels verlaat ik met armen vol bloemenpracht.

Zeg het met bloemen
Standaard loop ik met oortjes in. Daar waar ik thuis liever in stilte verkeer, heb ik buiten gezellige muziekjes tetterend in mijn oren. Dit omdat er altijd tegen mij gesproken wordt. Waar ik ook ben, ik krijg een levensverhaal. Dit is al vanaf mijn jonge jaren het geval. Ik ben ook zeker geinteresseerd en heus gevleid dat mensen mij zomaar hun diepste zieleroerselen toevertrouwen. Ik wil het alleen niet elke keer weer. En hoe red ik mij hier op een vriendelijke manier uit? Juist! Zo liep ik te snuffelen in de uitverkooprekken met een paar (bloemen)jurken al over mijn armen gedrapeerd. Summerjam van The Underdog Project in mijn oren en stiekempjes swingend, ging ik door de zaak. Een hoog opgeheven jurk met een wenkende hand erachter trok mijn aandacht. Moest dit kleedje mij hebben? Achter de japon kwam een dame tevoorschijn en zij gebaarde dat dit een kledingstuk voor mij was. Vooruit maar, oortjes uit en erop af. Bloemenopdruk was voor jonge meiden en niet meer voor haar, aldus mevrouw. Nu hoor ik ook niet bepaald meer tot die categorie, maar dat vond zij van wel. Hoe oud ik dacht dat zij zou zijn? Op het moment dat iemand deze vraag stelt, weet je dat het getal veel hoger is dan je zou denken. Ik wilde 93 jaar zeggen maar hield mij in en noemde mijn eigen leeftijd. Ze bleek 71 en, inderdaad, ik had het haar absoluut niet gegeven! De zaak ging ik uit met de door haar aanbevolen jurk. Toch niet echt mijn model. De robe hing op mijn heuppartij.

Een schot in de roos
Nu heb ik daar een trucje voor. Ik rek kleding uit en dat doe ik door het ergens overheen te trekken. Stoelen, tafels alles is er voor geschikt. Na die verrichting kan de jurk mij bekoren. Hebben jullie ook zulke foefjes?