Elke vrijdag plof ik na werk met mijn collega’s neer bij het supergezellige bruine café Postiljon. De barman weet al wat we willen hebben en inmiddels kennen we de stamgasten ook. Wekelijks worden we geüpdatet over het wel en wee op en rond het Noordplein. De uitbater van de Postiljon is Ron, een vijftigplusser die zich al tweeëndertig jaar eigenaar van de zaak mag noemen. Niet dat hij de ambitie had om een horecagelegenheid te runnen, maar het kwam zoals het is gekomen. Zijn wens was om fysiotherapeut te worden en omdat er voor deze studie nog een verplichte dienstperiode zat en dat de boel vertraagde, kwam zijn horeca-vader in die tussentijd met het voorstel café Postiljon voor zijn zoons te kopen. Dat leek hem wel wat. Na zoveel jaren is de drieënvijftigjarige Ron nog steeds up and running.

‘Coentje’
Toen hij de zaak dertig jaar onder zijn beheer had, kreeg hij van Brouwerij Noordt aan de Zaagmolenkade een prachtig cadeau aangeboden. Vanwege het heuglijke feit mocht hij namelijk zijn eigen bier brouwen! Ron wilde een bier met een verhaal. Dit is het speciaalbier met de naam ‘Coentje’ geworden. Een ode aan de befaamde legendarische voetballer Coen Moulijn, die in Rotterdam Noord in de Bloklandstraat is geboren. Een prachtig eerbetoon. Coentje is een blond bier met een zachte en licht bittere afdronk. Het biertje trekt vanaf de lancering meer dan geregeld de publiciteit. En nu Feyenoord onlangs het kampioenschap behaalde konden er weer heel wat extra bestellingen de deur uit.

Tip: Broodje Blijdorp
Naast cafébaas Ron is de vijftigjarige Wil vooral in de keuken werkzaam. Wil is vanwege zijn gezondheid rigoureuze beslissingen gaan nemen. Een maagverkleining en een pittig sportregime maken dat Wil onherkenbaar is geworden! Zijn weegschaal geeft inmiddels achtenveertig kilo minder aan. Het mooie is dat juist die Haagse Wil de lekkere en goed belegde broodjes van een Rotterdamse naam heeft voorzien?! Voor een smakelijk, met liefde klaargemaakt broodje Blijdorp, een broodje Euromast óf een broodje Maastunnel kun je bij café Postiljon ook heel goed terecht!