Ook al heeft Rotterdam een heuse stadscamping, toch trekt een grote groep mensen in de zomer naar de kust. Hoek van Holland, Rockanje, Monster of ’s Gravenzande zijn de meest favoriete plaatsen aan het strand. Campings te kust en te keur! Ouddorp, op Goeree- Overflakkee, is mijn lievelingsplek. Wat kan er tegen 35 kilometer zandstrand op? Nooit zit je hutjemutje. En na een vermoeiende stranddag is het heerlijk neerploffen op een lekkere loungebank met uitzicht op zee. Met een groeiend aantal strandtenten langs de Brouwersdam kan dat zomaar.

De sta
Sinds enkele jaren hebben wij zo’n huisje op wielen in ons bezit. Een stacaravan, een ding waar ik vroeger nog niet dood, laat staan levend, in gevonden wilde worden. Het is een familieaangelegenheid. Na een caravanloze jeugd zijn we ineens into het luxe kamperen geraakt. Yes, die douche en toilet willen we dus wel graag inpandig hebben. Het geval staat ‘op’ Ouddorp. En jawel, de campingbuurtjes komen allen uit het Rotterdamse. Veel hotels zijn er op Ouddurrep niet, maar campings hebben de Dikkope (Flakkees voor Ouddorpers) in overvloed. En we staan er gezellig bij.

Paradijsje om de hoek
Het voelt paradijselijk om ’s ochtends direct naar buiten te stappen met je blote voeten in het gras, het ruisen van de zee te horen. En het leven speelt zich voornamelijk buiten af. Het vakantiegevoel in optima forma en tรณch zo dichtbij huis. Dat klinkt wel erg romantisch. Het kan ook weleens oervervelend zijn. Na het winterseizoen is er werk aan de winkel. Alles moet schoongemaakt. Niet echt een karwei waar mijn voorkeur naar uitgaat. De hele boel sleep ik naar buiten en als een heuse Mien Dobbelsteen ga ik als een wilde tekeer. Hoe sneller de boel aan kant is, hoe sneller ik kan genieten! En dit jaar zitten we tot nu toe gebeiteld! Wat een genot met deze zomerse temperaturen. Wat is jouw lievelingsplek tijdens deze heerlijke zomerdagen?