“Boodschappen halen, ’t is soms geen pretje.
Je waait van de weg weg, je valt met je netje..”

Het liedje uit de jaren zeventig van het Cocktail Trio, gemaakt voor de commercial over de rijdende SRV-wagen. Wie kent het nog?! Als zo’n wagen voor je deur kwam, kon je boodschappen doen en de waar zelfs binnen laten brengen. Er schijnen nog een kleine tweehonderd van deze wagens rond te rijden door Nederland. Ondertussen is de concurrentie zwaar geworden. Grote supermarktketens bezorgen thuis, nadat je via internet je bestelling hebt geplaatst.

Klaar met plastic tassen
Voor deze vorm  van boodschappen doen heb je niet direct een tas nodig. Ik ga nog ouderwets met een tas naar de winkel. Tenminste, als ik er eentje bij mij heb. Dat kwam niet altijd voor, want impulsief als ik ben kwam ik meer dan eens onverwacht in een supermarkt terecht en kocht weer veel meer dan ik van plan was. Wat deed ik dan? Ik schafte een plastic tasje aan. Of twee, drie. Nadat ik op een gegeven moment een lading van die tasje in mijn trapkast had liggen, bedacht ik dat hier een eind aan moest komen. Zwaar milieuonvriendelijk en sowieso.. die gemakzucht van mij! Op zoek naar een handig vouwtasje, die ik altijd in een andere tas kan stoppen, voor het geval dat.. Ze zijn er in overvloed, maar van niet al te beste kwaliteit of zou het komen omdat ik er gewoon alles in wil kunnen vervoeren?

Tip: Susan Bijl
Ik ben verslingerd geraakt aan de tassen van Susan Bijl. Niet te verslijten! En ik sleep wat pakken en flessen mee. En dat alles hangt aan mij linkerschouder. Onlangs heb ik eens gekeken of ik geen ingesleten spoor heb lopen? Niets aan de hand en dat is beslist wonderbaarlijk. Je kunt zoveel meenemen in de grote shopping bag. Deze tas is ook gewoon handig voor elke situatie. Hij weegt niks en is supersterk en, niet geheel onbelangrijk, hij ziet er erg leuk uit. Deze week schafte ik via internet de ‘Romanian Skunk’ aan. Overal uitverkocht maar via het web nog op voorraad. In twee dagen was ie thuis bezorgd. Boodschappen doen wordt ineens een pretje of zoals het Cocktail Trio toen al zong: “Boodschappen halen, soms wat onhandig. Wees toch verstandig en blijf bij de tijd!”