Kim is zwanger. Daarnaast blijft ze dol op mode (duh), maar het blijkt soms lastig die twee te verenigen. En daarom tipt en test zij hier kleding. Kleding die comfy is, maar die er óók heel vrouwelijk en gezellig uitziet. Vindt ze persoonlijk wel zo leuk.

Speciaal voor hoogzwangere feestdagen
Hoe boller de buik, hoe makkelijker de kledingkeuzes lijken te worden. Ja echt! Oversized truien met dikke panty’s wissel ik routineus af met strakke colletjes en oversized blazers. Heus, het is niet vervelend om hoogzwanger te zijn in tijden van grijs, grauw en kou. Eenmaal thuis worden de maternity skinny’s of stretchy flared pants direct omgeruild voor de meest comfortabele legging ever. Zo zing ik het nog wel even uit. Eén kledingstuk heb ik tot zover buiten beschouwing gelaten, maar doet perfect dienst tijdens hoogzwangere feestdagen: de jurk. En dan in het bijzonder de wikkeljurk. Of de wrap dress, zo je wilt. Want in het Engels klinken zaken meestal beter, sexier, gezelliger.

Wrap the bump
De wrap dress dus. Deze zomer zagen we ‘m al om menig slank dennetje gewrapt. Vaak in een gezellige kleur, met stip, streep of bloem en.. meters boven de knie. Daarbij komt dat zo’n jurk regelmatig een flinke inkijk geeft in de boezem van de draagster. Kortom: een prachtig kledingstuk, maar mét uitdagingen. Nu zijn we inmiddels een paar maanden verder en zijn de roklengtes gezakt naar reformatorisch niveau. Dat is alweer één uitdaging minder. En wat blijkt? Hij is i-de-aal om over een baby bump heen te wrappen! Logisch eigenlijk, want door ‘m steeds losser te wikkelen past die buik er nog wel even in. Ik ben om! Oh en voor de kersverse, borstvoeding gevende moeders: hij schijnt ook perfect dienst te doen als ‘voedingsjurk’. Die borst wip je er immers zo uit.

5 x de wrap dress
Bovenstaande jurk komt uit mijn eigen kast en is van MANGO (€49,99). Maar er zijn talloze exemplaren die zich uitstekend laten combineren met een bolle babybuik! Leren jack eroverheen, enkellaars, stoere boots óf kniehoge laars eronder en.. klaar! Bij deze mijn 5 favo wrap dresses van het moment:

Foto credits: Jongen & Ribbius Photography