Kim is zwanger. Daarnaast blijft ze dol op mode, maar die twee verenigen blijkt soms best lastig. Hoewel, niet als ze het heeft over fashion items voor de baby die in aantocht is. Want oh, wat is het toch makkelijk om geld uitgeven aan het uitbreiden van de babygarderobe (ja, nu al). En daarom tipt Kim voor deze keer: de 5 leukste, Rotterdamse kindermerken- en shops!

En of ik me een groentje voel op het gebied van het shoppen van babykleding. Ondanks dat ik de afgelopen jaren behoorlijk wat sets heb gekocht voor babyshowers en blakende baby’s, is het nu toch anders. Van al mijn voorgangers in mijn omgeving heb ik overigens bruikbare tips ontvangen: geen capuchons (baby moet ‘m of verplicht op of ligt er de hele dag op), geen ritsjes (gewoon onhandig) en moeilijke knopen (moeilijk dus). Geen jurkjes voor de eerste maanden (want dat schijnt er gewoonweg niet uit te zien) en niet doorslaan met boxpakjes (denk: poep all over the place). Met die informatie in mijn achterhoofd heb ik inmiddels menig, Rotterdamse (web)shop afgestruind en gespeurd naar de leukste items. En dat brengt mij op dit fijne lijstje van de 5 leukste (web)shops en kindermerken van Rotterdam.

 1. Little Indians (Goudsesingel 231A)
  Little Indians Studio

  Superfijne materialen, stoere prints, kleuren en de kenmerkende Indian details. Dit merk heeft een heel duidelijke, eigen stijl die je herkent uit duizenden. Vanessa Erasmus heeft het merk drie jaar geleden gelanceerd, uit liefde voor haar eigen zoons. Met het merk wil ze een wereld creëren voor kleintjes, die past bij de lifestyle van een moderne moeder. Dat lijkt me geslaagd! Met een florerende online shop en 325 verkooppunten verdeeld over 22 (!) landen is en nu ook een shop in ons eigenste Rotterdam. Gaat dat zien!

 2. Pomme de Jus (Bergse Dorpsstraat 109A)
  Zo’n zaak, waarvoor ik graag even op de fiets stap. Deze winkel is echt een feest om binnen te stappen, want alleen al het interieur is heul stylish verantwoord. Maar dan wel op een laagdrempelige manier. Hier koop je de mooiste kinderkledingmerken, maar ook leuke dingen voor op de kinderkamer en kekke accessoires. Overigens organiseert deze shop regelmatig leuke events voor kids!
 3. Diska
  Als je in Rotterdam woont heb je deze tulbandjes ongetwijfeld al eens voorbij zien komen bij zowel kleine kids als hippe dames. Ik vind ze ge-wel-dig! En zeker voor over zo’n kaal babykoppie. Toen ik de pink velvet-editie onlangs voorbij zag komen op Instagram, dacht ik meteen: deze móet ik hebben voor de aanstaande mini me. En dus ligt het kleine tulbandje inmiddels mooi te lopen te wezen tussen de andere hoofdaccessoires van baby.
 4. BonBonontheBlock

  BonBonontheBlock (Kortekade 58)
  Van die shops waar je met gemak de gehele collectie van zou willen opkopen. Maar echt. BonBon heeft een fijne selectie aan kindermerken, die me een funky gevoel geven. Merken met gekke prints, dolle kleurencombinaties (zoals Fresh Dinosaurs, Mini Rodini, MarMar) maar die toch heel stijlvol blijven en gezellig staan bij ieder kind. Het leuke is dat BonBon óók aan moeders heeft gedacht (later volgen de vaders, stay tuned). Je kunt er terecht voor de leukste accessoires voor jezelf!

 5. Lennebelle
  Met een dochter op komst is dit merk echt smullen! Lennebelle verkoopt matching accessoires, voor moeder en dochter. De gouden en zilveren armbandjes zijn heel fijn, waar altijd een schattig detail in is verwerkt, zoals een ster, regenboog, hart of bloem. Natuurlijk is dit leuk om voor jezelf en mini me aan te schaffen, maar ook leuk om als cadeau te geven óf te krijgen! (hint hint)

Nu is Rotterdam een grote stad en zijn er natuurlijk meer mooie merken en shops waar het modehart sneller van gaat kloppen. Denk aan Datte & Die op de Lusthofstraat, voor mooi speelgoed, te gekke knuffels en kinderkleding of Ver van Hier, voor de leukste kinderboeken. En trouwens, vlak Dille & Kamille en de altijd succesvolle en multifunctionele Susan Bijltassen ook niet uit!

Mis jij nog iets in dit rijtje? Alle tips zijn van harte welkom!