Ze is inmiddels twee maanden oud en ruim twee kilo zwaarder dan toen ze op vrijdag 5 januari werd geboren, onze dochter Rosie. Wat is het bijzonder om zo’n minimensje in je armen te mogen sluiten, wat een geluk! De dagen met Rosie vliegen voorbij en vullen zich rondom een dwingend borstvoedingsschema. Zo worden er veel koffietjes gedronken in de stad en met visite, poepluiers routinematig uit de weg geruimd en eindeloze wandelingen gemaakt met de kinderwagen. En er wordt online geshopt. Man, als ik iets veel heb gedaan de afgelopen tijd dan is dat het wel. Inmiddels ken ik de collecties van menig webshop uit mijn hoofd. Want oh, wat geniet ik ervan om weer normale kleding te kunnen scoren én dragen! Je kunt me dezer dagen uittekenen in comfortabele, vrouwelijke looks. En daarom zet ik in deze Hottermom-editie mijn 5 onmisbare, comfortabele-doch-fashionable items voor een kersverse mommy op een rij.

1. Power to the Sneaker
Een week voordat madame zich aandiende besloot ik weer eens goed te investeren in een sneaker. Ik koos voor de Nike Air Max 1997 in Metallic Silver, die ik al even op het oog had. Nou, die zijn het geld dubbel en dwars waard geweest. Ik heb al heel wat kilometers versleten op deze shiny stappers. En écht, ik vind dat ze (oké bijna) bij elke look passen. Ik combineer ze net zo lief met jeans als met een jurk. Met een blazer, wollen trenchcoat of puffer. Yep, goeie sneakers zijn definitely mijn nummer één mommy musthave. Overigens heb ik nu een crush op de Fila Disruptor II. Wat zijn jouw favo’s?

   

2. Blazer Boost
Eerder bracht ik al een ode aan de blazer. En dan het liefst een oversized exemplaar. Deze liet zich al prima combineren met een bolle buik, ook met een minder bolle buik is en blijft ie een musthave in de garderobe. Want, je kunt ermee spelen. Als in: je kunt ‘m ook dicht dragen en dat flatteert best heel goed, wanneer de taille nog aan het recoveren is van een zwangerschap. En misschien past je lievelingsjeans er het mooist onder, maar krijg je de knoop nog niet dicht? Fix de boel met een haarelastiek, oversized blazer dicht en niemand die het ziet. Daarnaast is ie ook fijn voor borstvoedende moeders. Hij gaat makkelijk aan, uit en eroverheen als er in het openbaar gevoed moet worden.

3. 50 Shades
Need I Say More? Moeder worden staat ook voor wallen kweken. Gebroken nachten, ze hakken erin. Nu treft de één het meer dan de ander, maar je ontkomt er gewoon niet aan. Zeker niet in de eerste weken. Nu is het enkel geoorloofd de hele dag een zonnebril te dragen als je Anna Wintour heet. Ik beperk het tot de momenten wanneer de zon schijnt en ik buiten ben, al dan niet vergezeld met een kinderwagen. De cateye zonnebril vind ik een heerlijke statement zonnebril op dit moment, maar de old time Aviator van Ray-Ban mag ook weer!

   

4. Susan Bijl Crush
Aan onze kapstok hangt een variatie aan Susan Bijl-tassen. Voor boodschappen, a day in the park of voor aan de kinderwagen. Een soort verkapte, kleurrijke luiertas is het. Ik flikker er met het grootste gemak de hele bups aan luiers, hydrofieldoeken en spenen in. De tassen kunnen ook gewoon in de was, dus ideaal als er hier of daar wat gelekt heeft.

5. Shine baby shine!
Eigenlijk wilde ik hier lipstick zeggen, maar in feite is lipstick helemaal niet handig met de honderden kusjes die ik per dag uitdeel aan Rosie. Maar mocht je mensen heel erg willen afleiden van je paarse wallen, stift dan je lippen in een lekkere kleur. Als tegenhanger. Anyhow, ik zweer momenteel bij producten die mijn huid een gezonde glow geven. Van Hema, Essence (je weet wel, van Kruidvat) tot Mac en Charlotte Tilbury, in elk assortiment tref je producten die je jukbeenderen een gezellige shine geven. Sadé wijdde er eerder dit jaar al een fijne blog aan. En echt, je ziet er meteen frisser uit! Dat niet alleen, je vóelt je ook frisser. En dat willen we toch allemaal?