Het is inmiddels twee weken geleden dat ik met vriendinnen (dit is voor één keer Kim die een Hottermanday schrijft) in het snikhete Milaan verbleef. In de zon tikte de thermometer met gemak 40 graden, zo heet. Op die zaterdag besloten we dan ook niet door de benauwde stad te gaan banjeren, maar te lunchen en chillen op een high end dakterras bij het hoofdkantoor van Dsquared2.

Knappe pakken
Na een halve middag naast een rooftop zwembad te hebben gezeten (nee, we mochten er niet in zwemmen), togen we naar beneden. We zetten één stap buiten en we stonden daadwerkelijk tussen het gepeupel van Milan Fashion Week Men. Journalisten, bloggers en vloggers stonden met grote camera’s klaar om de gasten voor de modeshow van Neil Barrett vast te leggen. En wij, wij stonden er met onze iPhones tussenin en besloten even te blijven staan. En man, wat een bak aan inspiratie kwam daar voorbijlopen! Veel mannen droegen pakken. Knappe pakken. Gedistingeerd, verzorgd, meestal nét even anders dan anders door een eigentijdse twist. Sommige mannen hingen de pakken aan de wilgen en besloten in luchtiger spul te komen. Het leverde lekkere plaatjes op.

Laat je deze zomer inspireren door de Milanese man, die er bij tropische temperaturen nog steeds sophisticated bij weet te lopen.