Nu ik zelf de dertig nader voel ik mij geregeld ‘oud’ op de dansvloer. Onlangs was ik bij STRAFWERK en om me heen zag ik alleen maar tieners ronddartelen. Ik ben daarom ook erg blij met initiatieven voor de feestjes die het motto no kids on the dancefloor hanteren. Laatst schreef ik hier al over komm Schon Alter, een feestje waar iedereen minimaal 24 jaar moet zijn. Nu las ik enige tijd terug over een feestje dat nog een stapje verder gaat: Broodroosterfeest. Dit is het enige feest, voor zover bekend, dat volledig is gericht op 30+’ers. Oprichters Marco Ouwerkerk en René Cieremans vonden de 25+ feesten iets te jong en zijn van mening dat de dertiger anders in het leven staat dan een twintiger en daardoor ook anders uitgaat. Uiterlijk vertoon is minder aan de orde en niemand gedraagt zich of voelt zich ongemakkelijk. Stoffig? Zeker niet! Tijdens Broodrooster worden geen oude hitjes gedraaid, maar de sound doet je denken aan de golden era van housemuziek.

Started from the Broodrooster
Hoe zijn Marco en René begonnen? In 2013 wilde Marco een feestje geven voor zijn personeel en relaties. Hij huurde de Off_corso (jaja, die goeie ouwe tijd!) af en regelde met René een aantal DJ’s. Het feest kreeg als titel Broodrooster. Waarom? “We zijn niet verslaafd aan toast. We delen ook geen tosti’s uit. De naam slaat eigenlijk nergens op. We wilden een naam die iedereen zou onthouden.” Dat is gelukt! Het feestje werd een doorslaand succes en het duo werd gevraagd om vaker dit soort feestjes te organiseren.

Van 300 naar 3000
Wat vijf jaar geleden begon als een vrienden-van-vriendenfeest met circa 300 gasten is uitgegroeid tot een serieuze clubavond met circa 3.000 gasten. Voor zaterdag 4 november staat alweer de 19e editie van Broodroosterfeest op het affiche, ditmaal in de Cruise Terminal.The Shapeshifters zijn met hun disco house sounde de hoofdact op 4 november. ,,Onze line-up is nooit mainstream. We boeken geen dj’s die diezelfde week ook een paar deuren verderop draaien. Ik durf te stellen dat we onderscheidend zijn in onze line-up”, aldus René.

De prijzen zijn ook best wel 30+.  Een ticket –zonder diner- kost €32,50 euro per persoon. “Onze servicegraad is heel hoog. Bij Broodrooster sta je bijvoorbeeld niet ik-weet-niet-hoelang-in-de-kou. We bieden goed entertainment, een indrukwekkende lichtshow en iedere gast krijgt een cadeautje – passend in het thema. Een gin-tonic is bij ons een gin-tonic en geen waterig aftreksel. Je krijgt waar voor je geld,’’ aldus Marco.

Zin in dit feestje? Je kunt 2 tickets als je hieronder (óf op Facebook of Instagram) een reactie achterlaat waarom JIJ met je plus one bij dit feestje wil zijn. Go go!