Vorige week mocht ik van Pineut hun seizoensspecial Vakantieliefde uitproberen. De fles alleen al is een eyecatcher, and we all know how I love pretty things. Mix this baby met alcohol en met wat liefde en geduld heb je een heerlijk zomers drankje. Omdat we het toch al over de vakantieliefde hebben, zal ik mijn verhaal ook met jullie delen..

Vakantieliefde, die niet bij een vakantie bleef..
Je kent ze wel. Die gekke en overdreven verhalen over vakantieliefdes. Ik was er ‘gelukkig’ altijd alleen getuige van. Hoewel dat soms ook leuk is om te zien, hoe je vriendin verliefd wordt op een party eiland. Ik zat altijd op de eerste rang, als één van mijn vriendinnen het weer iets te gezellig had. Soms was ik the wing woman, zodat zij hun gang konden gaan. Je weet het wel, op de uitkijk staan, zodat de ene scharrel de ander niet ziet. Dat je even ruimte maakt in je appartement en op het balkon gaat zitten zodat je vriendin en haar scharrel elkaar goed kunnen leren kennen. Net doen alsof je hun vriend leuk vindt, zodat je op dubbeldate kan en dat je je echt de hele avond zit te irriteren. That was me! Maar ik heb er van genoten want ik hield wel van spanning en sensatie (op afstand natuurlijk).

“Maar Sadé heb je dan nooit een echte vakantieliefde gehad?” Nee, ik ben nog nooit op één of andere barman verliefd geworden. Of ja, toen ik twaalf was en in een hotel verbleef waar knappe barman Antonio werkte. He was too old for me, ik denk wel zo’n 15 jaar. But a girl can dream. Toch betekent de term vakantieliefde veel voor mij. Ik zal het je uitleggen:

Het begon allemaal op school. Ik stond in de kantine en kwam daar een jongen tegen die in mijn ogen zo knap was, dat ik er stil van werd. De mensen die mij kennen, weten dat ik niet snel sprakeloos ben. Het was net als in een film, we pakten op hetzelfde moment hetzelfde broodje en toen werd het awkward. Natuurlijk, stond ik daar als een mafketel die niet uit haar woorden kwam. En hij was ook niet bepaald een gentleman, want hij nam het broodje gewoon mee! Ik was op slag verliefd.

No matter what I did, dat schooljaar ik kreeg het maar niet voor elkaar om die jongen aan de haak te slaan. Ik deed mijn best, stylede mijn haar en haalde stoere boots bij Van Haren. Niets hielp. Totdat we een hoorcollege hadden over onze studiereis. De klassen werden ingedeeld in verschillende steden. Het universum had mijn inzet beloond en zowel zijn als mijn klas ging naar Berlijn!

Berlijn
Het begon in de bus. Ik had de achterbank geconfisqueerd met mijn vriendin Mirte en wij konden het beste van iedereen lekker chillen in de bus. Hij had dat natuurlijk door en kwam met zijn vriend naast me zitten. We praatten heel de nacht en we bleken best veel gemeen te hebben. Voornamelijk onze liefde voor de film Kevin and Perry go large. (Ja, deze moet je echt kijken!). In Berlijn bleven we in dezelfde vriendengroep plakken en daar werd al snel duidelijk dat de aantrekkingskracht wederzijds was. Samen op stap en chillen bij club Yam. We gingen zelfs naar de stripclubs en hadden elkaar helemaal gevonden. Overigens voornamelijk door het pushen van mijn vriendin Mirte. Vrouwke, ik ben je nog steeds dankbaar. Berlijn heeft dus voor mij een speciaal plekje, want daar heb ik de leukste momenten beleefd met een jongen waar ik helemaal gek op was.

Credits:Rashid Himmit

It happened in Gent!
Na Berlijn, was ik nog steeds verliefd op hem. Een jaar lang hebben we gedatet. We gaven het beestje geen naam en hielden het een soort van geheim. We wisten zelf niet echt waarom, maar op dat moment voelde het goed. Tot de tweede studiereis eraan kwam. We trokken door België en waren ook hier onafscheidelijk. De hele groep kon zien dat wij elkaar wel langer kenden dan vandaag. We aten samen en logeerden bij elkaar in het mini-stapelbed van het hostel. De laatste avond sliepen we in een toffe hotelkamer en leek het net alsof we onze eerste vakantie samen beleefden. We deden drankspelletjes met de groep en gingen op stap. Wat mij die avond stond te wachten, had ik van te voren niet kunnen bedenken. Zowel de Belgische mannen als vrouwen hadden wel interesse in ons en daar waren we beiden niet van gediend. Hier kwam voor het eerst jaloezie om de hoek kijken. Na wat gekibbel midden op de dansvloer kwamen de verlossende woorden: “Ik zou toch niet jaloers zijn als ik niet van je hou”. Even een rewind – houden van?! Ja, op onze eindbestemming in Gent hebben wij elkaar verteld dat we van elkaar houden. You can imagine, dat ik daarna heel lang op een roze wolk zat.

Portugal? Met mij?
Na België waren we dus echt officieel. Natuurlijk waren we jong en volop bezig met stappen en studeren, dus the next step zat er toen niet in. Totdat we aan het chillen waren in Rotterdam. Hij was over vakanties aan het praten en wilde graag naar Portugal. Ik was in de veronderstelling dat hij met zijn vrienden zou gaan en moedigde hem aan om te boeken. Eindstand, doelde hij op een vakantie met mij. Konden we dit wel aan? Samen op vakantie zonder die gekke studievrienden? Geen Berlijn of België, maar zon, zee en strand? Ja, we hebben het erop gewaagd en we hebben het naar ons zin gehad. Samen dronken worden op die hele foute boulevard. We hadden hier zelfs onze eerste echte ruzie. Waarvoor ik nog de behoefte voel om mezelf te verdedigen. Hij filmde mij terwijl ik met een volle blaas een kwartier lang moest lopen en het bijna niet ging redden. Yes, that was me at my weakest, not cool. Na zes jaar maken we dit soort reizen nog steeds samen. We maken roadtrips door Nederland, maar bezoeken ook steden zoals Rome, Londen en Barcelona. We chillen en eten (heel veel) op Ibiza, bijna elk jaar. Iets wat ik nog wel een tijd vol kan houden met zo’n knappe vent.

We hebben iets leuks! Deel jouw vakantieliefdesverhaal met Pineut en maak kans op je eigen exemplaar van Vakantieliefde! Als je wilt, mag je dit ook met mij delen because I love a good love story!