“Na het shoppen kom ik meestal thuis met een pet; ik heb voor elke dag van de maand een pet.”

Voor de Expozed talk van deze ging Saskia in gesprek met Giani, ook wel bekend onder de naam Sanguino. Hij is fresh, weet wat hij wil en heeft met zijn 17 jaar al een aantal singles uitgebracht. Meet deze Rotterdamse Hiphop & RnB talent. 

“Mijn naam is Giani Kasanmonadi, ik ben 17 jaar en ik kom uit Rotterdam. Ik heb dit jaar het Marnix Gymnasium afgerond en ik begin in september aan de bachelor Communicatie & Media op de Erasmus Universiteit in Rotterdam.”

Op een dag was ik door mijn Latijnse woordenboek aan het bladeren en toen kwam ik het woord Sanguino tegen; het betekent “Ik bloed”; de betekenis heeft niks met zang of kleding te maken, maar ik vond het gewoon mooi klinken.”

Sanguino
“Ik ben sinds anderhalf jaar actief als professioneel zanger. Mijn artiestennaam is Sanguino. De naam is geïnspireerd vanuit de Italiaanse modewereld; voordat ik begon met zingen wilde ik een eigen kledinglijn beginnen. Op een dag was ik door mijn Latijnse woordenboek aan het bladeren en toen kwam ik het woord Sanguino tegen; het betekent “Ik bloed”; de betekenis heeft niks met zang of kleding te maken, maar ik vond het gewoon mooi klinken.”

Werk
“Ik begon eerst als rapper; na veel experimenteren merkte ik dat ik zang toch leuker vond. Ik ben van jongs af al bezig met zingen en het schrijven van teksten; voornamelijk gedichten. Het schrijven van een nummer probeer ik in één keer te doen, omdat ik dan in de juiste vibe zit. Een vriend van mij, LOOT, is producer en heeft mij geholpen om mijn eerste track op te nemen; dat was een raptrack genaamd Predestination. De single City Nights (2016) was meer een grapje en snel in elkaar gezet. De single Puzzle (2017) is de laatste track die ik gemaakt hebt en die is deze lente uitgekomen.

Beluister de tracks van Sanguino hier

Stijl
“Mijn stijl is hiphop en R&B; de combinatie van zang en rap vind ik tof. Ik kan mezelf meer uiten in de lyrics omdat het niet puur zang is. Het is muziek waar ik veel naar luister en ik vind dat de muziek waar je naar luistert, reflecteert in wie je bent. En ja, that’s it I think. “

Wil je weten waar Sanguino zijn inspiratie vandaan haalt?Lees het hele artikel op Expozed

Kledingkast
Ik maak custom truien met mijn artiestennaam en eigenlijk is het bijna toevallig elke keer zo geweest dat ik een shirt of een trui van mezelf aan had tijdens het opnemen van een track. Ik probeer dat ook vast te houden. Verder hou ik van kleuren; als ik kleur draag dan wil ik dat de kleur echt shinet en dat de kleur het middelpunt van de outfit is. Ook hou ik van oversized, dat is echt mijn ding en het liefst vermijd ik teksten op mijn kleding. Ik shop veel bij H&M, Forever21 en Bershka; zowel online en offline.”

Sanguino

Merken
“Eigenlijk niet echt; ik draag wat ik mooi vind. Schoenen ben ik wel kieskeurig in; ik draag vaak Nike. Vandaag heb ik Puma’s aan haha; maar deze zijn een collab met dailypaper. Ik vind dailypaper een heel tof merk en ik vind het design best wel tof.”

Accessoires
“Accessoires draag ik altijd. Na het shoppen kom ik meestal thuis met een pet; ik heb denk ik voor elke dag van de maand een pet. Kettingen vind ik leuk om te kopen en dragen; online koop ik die express, zoals bij winkels als ali express. Onlangs heb ik deze ringen bij Bershka gekocht. Caps zijn onmisbaar in mijn kledingkast; baseball caps en snap backs. Ik heb ook een hoed, voor als ik fancy wil doen; een zwarte hoed van de Zara.”

Wat heb je nu aan?
“Mijn schoenen zijn van Puma x Dailypaper. Ik heb ze online gekocht bij Go Britain. Mijn broek is van Pull & Bear; ik hou van donkere kleuren broeken, want dat vind ik gewoon fijn en dat zijn broeken die je met alles kunt combineren en met de gaten geeft het wel een edge. Mijn shirt is van de H&M en is gewoon een basic tee. Mijn ketting en ringen zijn van Bershka en mijn horloge is van Casio en die heb ik cadeau gekregen.”

 Stylicoon
Kanye West; ik vind zijn outfit mooi matchen en in zijn Jeezy collectie heeft hij die beige kleuren en die vind ik echt heel tof. Daarnaast is veel van zijn kleding oversized en dat inspireert mij heel erg.”

Toekomst
“Mijn album komt herfst 2017 uit, dus dat is iets om naar uit te kijken. Deze zomer wil ik nog een single releasen en een videoclip. Ik wil al heel lang een video releasen, maar het is er nooit van gekomen; en dan voor Puzzle, omdat Puzzle nu zo goed gaat.”

Lees het hele artikel van Sanguino op Expozed.nl en kom er onder andere achter wat zijn dromen zijn en waar hij zijn inspiratie vandaan haalt.

De volgende Expozed talk komt 24 augustus uit!