“Mijn huis is mijn pashok”

In de eerste Expozed Talk van het nieuwe jaar is Saskia langs geweest bij Visual Designer Gyor Moore. We hebben hem eerder gezien in de Hottermanday en we kunnen je verzekeren; deze man is meer dan alleen hot! 

Gyor
“Ik ben Gyor Moore. Ik ben 25 jaar en woon in Rotterdam. Ik ben freelance Visual Designer; mijn specialisatie ligt op het gebied van Art Direction en Branding, maar ik ontwerp ook websites en mobiele apps.”

Stijl
“Minimalistisch. Simplistisch. In eerste instantie, als ik met een design begin, ga ik all out. Daarna trek ik alles weg wat overbodig is.”

gyormoore.com                                         www.gyormoore.com

“Als je product goed is, vind ik dat je niets extra’s hoeft toe te voegen. De kern van het design moet gewoon goed in elkaar zitten. Bij mijn designs zie je niet meteen dat het gedesigned is. Een goed design is onzichtbaar.”

Lees het hele interview op www.expozed.nl; zie onder andere hoe zijn werkplek eruit ziet en hij vertelt waar hij zijn inspiratie vandaan haalt.

Kledingkast
“Kleding moet voor comfortabel zijn. Als ik een spijkerbroek aan heb en ik kom thuis, is dat het eerste wat ik uit doe. Comfortabel past heel erg bij mij. Ik hou van lekker groot en veel lagen. Ik heb weinig zwart in m’n kast hangen. Mijn stijl in mijn werk en mijn interieur is heel erg zwart/wit, behalve mijn kledingstijl. Ik draag juist veel wit; in wit shine je lekker. Ik draag ook veel onverzadigde kleuren; dus veel denim en grijs. Ik draag bijna geen felle kleuren, maar als ik kleur draag dan is het wel meteen het felste rood en het felste geel; soms wil je opvallen en dan is full color de beste manier.”

Shopgedrag
“Mijn shopgedrag bevind zich vooral thuis. Als ik shop, is dat eigenlijk altijd online. Ik heb daarover ook een fashion blog; Only the flyest. Online kun je bestellen wat je wilt. Ik koop dan vaak van het zelfde meerdere maten en kleuren en dan pas ik het thuis. Wat niet goed is, stuur ik gewoon weer terug. Mijn huis is mijn pashok.”

Livingroom Gyor

“Ik investeer de laatste tijd ook meer in kleding. Daarmee bedoel ik dat ik niet veel impulsaankopen meer doe. Verder kijk ik niet naar trends. De shops waar ik online shop zijn Asos, Zara, COS, Urban Outfitters en Weekday. Als ik een keer ga shoppen in de fysieke winkel, dan ga ik wel een hele dag, trek ik makkelijke kleding en schoenen aan en plan ik het vantevoren in. En dan vermijd ik het liefst de grote ketens.”

Een basic outfit is leuk om met accessoires te combineren

Wat heb je nu aan?
“Schoenen van PUMA, van Chris Stamp. Joggers van Uniqlo. Ik heb deze in alle kleuren en het is een soort stretch stof dus ik kan er echt alles in doen. Oversized Puma Sweater en een grote zilveren pinkring, maar dan om mijn ringvinger.”

Accessoires kunnen de outfit complimenteren, maar ze hoeven niet op zichzelf te staan. Een baisc outfit is leuk om met accessoires te combineren.

Stylicoon
“Ik heb wel een aantal mensen waarvan ik de kleding tof vind. Echter vind ik je sowieso een icoon in a way als je draagt wat jij wilt. Om namen te noemen: Bokoesam en Ronnie Flex durven qua fashion meer dan de rest en dat vind ik wel tof. Jaden Smith vind ik ook uitgesproken in zijn kledingstijl en draagt echt een statement uit en opent een discussie; dat dat met kleding kan, vind ik heel nice.”

Typisch Gyor
“Moeilijke vraag. Wat misschien frappant is, is dat ik veel veel magazines en boeken heb, maar ik heb ze nog nooit gelezen.”

Dromen
“Ik hoop dat ik met veel creatieve mensen mag werken en toffe dingen mag maken; van concept tot eindresultaat.”

Gyor at work

Houdt Gyor in de gaten; we gaan nog veel van hem zien en horen! Volg Expozed op Instagram en Facebook en ontdek nog meer tof talent!

De volgende Expozed talk komt 25 januari uit!