“Met m’n kleding heb ik een hele lijpe stylo”

Voor de nieuwe expozed ging Saskia met jong talent Zoe Ooft op zoek naar de hotspots van Rotterdam. Zij spreekt met Zoe over haar visie op fashion en lifestyle en heeft deze jonge zangeres en model op de foto gezet. 

“Ik ben Zoe Ooft. Ik ben 17 jaar oud en geboren en getogen in Rotterdam. Ik ben zangeres en model. Ik zit op het Codarts; havo voor muziek, de vooropleiding van het conservatorium. Ik leer veel over muziek, dat is top! En voor de rest is het gewoon school; niet te doen dus ;)”

Waar kunnen we je van kennen?
“Theatertour van Bergit Lewis. Ik heb de première mogen doen van deze tour, dit is elke keer met een ander talent. Hierdoor heb ik een tijdje in het Zo! Gospel Choir Junior gezeten onder begeleiding van Bergit Lewis.”

Passie
“Als klein meisje zong ik al. Eigenlijk is het wel grappig; ik ging vroeger met mijn tante naar plekken waar je karaoke kon doen en zij ging mij altijd filmen. Ik verkleedde me ook altijd voor de gelegenheid. Op mijn twaalfde heb ik meegedaan aan Gotta Sing van Music Matters. Ik had toen een zangworkshop van Sabrina Starke, maar toen was ik er nog niet serieus mee bezig en later werd ik ouder en wijzer en toen op een gegeven moment was ik op een punt dat ik dacht; ik ga zingen. Twee jaar later heb ik weer meegedaan met Gotta Sing en was ik geselecteerd om een live optreden te doen. Daar ontmoette ik Jordan Roy en sindsdien heb ik zangles van hem.”

Stijl
“Met mijn zang is dat pop, R&B en af en toe een beetje soul. Ik luister naar graag hele gangbare muziek. Ik vind dat gewoon het leukst, ik kan echt genieten van een rifje van Jessie J en een heerlijke uithaal van Sam Smith. En soul is heel touching, ik vind gewoon dat donkere stemmen zoveel gevoel over kunnen brengen en ik kan daar heel lekker op gaan.”

De lijpe stylo van Zoe
Ik vind eigenlijk dat heel Rotterdam (en ook heel Amsterdam en de rest van Nederland) hetzelfde is en draagt en ik vind dat zo ontzettend naar. Als iedereen naar rechts gaat, dan ga ik naar links. Heel veel mensen durven niet anders te zijn, omdat ze bang zijn dat anderen ze niet accepteren. Maar ik denk op het moment dat je daar rekening mee houdt, je ongelukkig gaat zijn.”

Kledingkast
“Heel veel verschillende dingen, heel veel zwart en extreem veel jasjes. Ik draag nooit een outfit zonder een jasje. Ik droeg nooit broeken. Nooit. Altijd jurkjes of rokjes. Ik heb pas mijn eerste spijkerbroek gekocht en die heb ik nu ook aan.”

“Laatste tijd wilde ik een broek proberen. Qua jasjes heb ik echt alle soorten, maten en kleuren; Ik heb ook ongeveer een jaar een echte schoenen-kick gehad, maar daar ben ik nu vanaf. Het tofste paar zijn wel mijn buffalo plateauschoenen (zie foto). Ik heb er ook nog niemand mee gezien, dat vind ik best fijn. Mijn moeder heeft 125 paar dus ik heb het niet van een vreemde. Van Gucci tot Isabel Marant, maar ook met kleding, zij is baas boven baas.”

Accessoires
“Ik hou heel erg van gekke opvallende telefoonhoesjes. Ik heb normaal altijd hele gekke weird ass telefoonhoesjes; van Marc Jacobs bijvoorbeeld. Maar ik ben nu heel erg zoekende want ik heb nu een Iphone 7 en daar zijn nog niet veel leuke van.”

Shopgedrag
“Als ik iets zoek, vind ik het zelden. Ik shop nooit online; dat vindt ik te modern. Soms als mensen een site doorsturen dan check ik het wel, maar ik shop er niet. Ik vind het fijn als ik het kan passen. Ik moet het altijd echt passen, want het kan bij mij snel vormloos zijn.”

Winkels
“Rotterdam Centrum, vintage winkels, in Amsterdam bij de 9 straatjes. Cheap Fashion vind ik heel leuk, Savage Lilly in disguise, Episode en ik kan ook soms wel items vinden bij Bershka of Pull& Bear. Af en toe kunnen die winkels verrassen. Nikki Plessen kan ook echt verrassen, maar vaak is het een beetje saai.”

Wat heb je nu aan?
“Mijn broek is van Levis, die heb ik bij Cheap Fashion gekocht. Dit is de eerste spijkerbroek die ik heb gekocht. Mijn shirt is van Lindy, een vriendin van mij.”

zoe

“Het vestje, de tas en de riem zijn van mijn oma. Het vestje heb ik bij de H&M gekocht. Het handvat van de tas was kapot, dus ik heb er een meetlint aangeknoopt. Vond ik wel leuk uitzien.”

Mijn jas is ook van Cheap Fashion, hij was maar €15 en ik was meteen verliefd. Mijn schoenen zijn van Bershka, maar heb ze een beetje gecustomized. De hoed is ook van Cheap Fashion en de ketting is van Forever21.

Stijlicoon
“Ik heb niet echt een stijlicoon. Nou eigenlijk, vind ik mijn tante wel een echte stijlicoon. Rachel Ooft, want zij is de enige persoon die ik ken die zo erg zichzelf is qua kleding. Ik ben saai vergeleken met mijn tante. En mijn moeder, Janis Ooft ook. Zij is styliste en personal shopper. Ook vind ik Marcus en Ramjan heel tof; dat ze het durven wat ze dragen en daar voor uit komen is gewoon heel cool.”

Meer expozed talks lezen kan op Expozed

zoe

Zoe ga je nog veel van horen! Meer Expozed Talks lezen? Dat kan hier! De volgende Expozed Talk komt 16 november uit! Kan je niet wachten om meer talent te ontdekken, check facebook en instagram en houdt Expozed in de gaten!