“Mijn enige grote passie is mooi haar maken en hoe leuk is het om dat als eigenwijze bazin te kunnen doen”

Er ligt weer een nieuwe Expozed Talk klaar. Deze week ging Saskia langs de gloednieuwe kapperszaak van Wendy van Nielen, het Haarpand. Deze dame weet wat ze wilt en gaat daar 100% voor. Lees gauw verder.

Wendy
“Ik ben Wendy van Nielen; kleurspecialist en sinds kort eigenaresse van Het Haarpand. Ik ben 30 jaar en ik kom uit Rhoon, maar ik onderneem veel in Rotterdam. Ik heb aan de Nederlandse kappersakademie gestudeerd en ik wist altijd al dat ik haarspecialist wilde worden. Daarnaast geef ik ook trainingen voor Ghd stylingtools en kleurtrainingen voor Wella professionals.”

Het Haarpand
“Sinds 1 mei, zit ik met Het Haarpand aan de Vijverhofstraat 80 in Rotterdam. Ik wilde al heel lang een eigen zaak; mijn enige grote passie is mooi haar maken en hoe leuk is dat om als eigenwijze bazin dat te kunnen doen?! Dit pand heeft de visie en de passie nog meer versterkt, vooral het decor en de uitstraling van het pand; de industriële look.”

‘Het Haarpand kan je vinden via de website, Instagram en Facebook

Specialisme
“Ik doe alles; ik werk met natuurlijk haar, ik knip. Blondkleuren is mijn specialisme bij zowel mannen als vrouwen. Ik ben gek op grote veranderingen zolang het haar van goede kwaliteit blijft natuurlijk. Kleur is overal, als er geen kleur zou zijn zou de wereld een stuk saaier zijn.”

Lees het hele interview op Expozed en lees meer over Wendy haar inspiratiebronnen en met welke producten ze werkt en vooral waarom!

Kledingkast
“Veel zwart; in de kapperswereld draag je veel zwart, dat is sophisticated chique; het is herkenbaar en onopvallend. Privé draag ik ook veel kleur; zachte tinten vooral. Ik ben helemaal gek van sneakers van NIKE. Kortom, een hele wisselende stijl maar wel altijd vrouwelijk.”

Accessoires
“Ja, van Anna+Nina, de ketting heb ik van m’n ouders gekregen op m’n 18e verjaardag en draag ik nog steeds elke dag. Ik hou van minimalistisch. Ik heb veel accessoires van Cos; de Scandinavische look vind ik mooi.”

Shopgedrag
“Sinds een jaar is m’n shopgedrag veranderd. Mijn geld gaat nu meer uit aan de zaak, alles wat je hier ziet is online gekocht. Ik shop veel bij Cos, Weekday en Bijenkorf; al is het alleen maar even voor de accessoires, oh ja en bij Skins voor huidproducten.”

Wat heb je nu aan?
“Slangenlaarsjes van Sacha, pantalon van de H&M, een top van Cos, horloge van Cluse, armbanden ook van Cos, oorbellen van Anna+Nina, make up van Laura Mercier en mijn haar is altijd gekleurd met Wella.”

Stylicoon
“Eerlijk gezegd heb ik die niet; ik vind de stijl van Alexa Chung wel heel tof.”

Guilty pleasure
“Chocola en foute series kijken zoals Love Island, maar van Sex in the City kan ik ook nog steeds heel erg genieten.”

Typisch Wendy
Haar zus die bij het interview zat, beantwoordt deze vraag met: “Heel gedreven, ze weet heel goed wat ze wil, ze durft grote stappen te ondernemen om succesvol te worden en daarbij is ze ook een beetje eigenwijs”.

De volgende Expozed Talk komt 31 mei uit. Volg Expozed ook op Instagram en Facebook