M’n hoofddoek is mijn meest kostbare accessoire; ik draag altijd een grijze, omdat mijn shirts al veel kleur en vaak drukke prints hebben

Saskia ging in gesprek met Süeda Işık, een jongedame die weet wat ze wil, waar ze voor staat en een aantal eigenaardige gewoontes heeft. Lees het allemaal in de nieuwe Expozed Talk.

Süeda
“Ik ben Süeda, 21 jaar en ik kom uit Schiedam. Ik zie mijzelf als een activist en een journalist. Ik hou ervan als mensen ergens voor staan, ik laat zien dat het mogelijk is om een moslimfeminist te zijn en dat het ook leuk is. Daarnaast schrijf ik voor Noisey en voor Doetank peer, een activisme organisatie, daarnaast organiseer ik acties en daaromheen onderzoek en schrijf ik voor ze.”

Journalist
“Ik werk als freelance journalist en ik interview mensen voor mijn eigen blog, Süeda Işık. Dare to think is mijn motto. Ik schrijf voornamelijk over jongerenculturen, maar soms kom ik met een heel ander idee zoals mijn project ‘OVER LEVEN’; ik ben random in de stad naast mensen gaan zitten en heb ze ter plekke gevraagd hoe ze zich voelden en terwijl zij vertelden over hun gevoelens maakte ik foto’s van hun ogen en die foto’s heb ik gebundeld in een boekje. Emotie maakt ons allemaal gelijk, want we voelen allemaal. Download OVER LEVEN; OGEN ALS SPIEGEL VAN DE EMOTIE.”

OVER LEVEN

Activist
“Ik had nooit problemen met discriminatie of racisme, maar hoe ouder ik werd hoe meer ik zag dat dingen krom waren. In plaats van boos te worden dacht ik, ik ga er wat mee doen en zo kwam ik bij Doetank peer terecht; we proberen op een positieve manier aandacht te besteden aan gelijkheid.”

Lees Süeda haar motivatie en inspiratie in het hele interview op Expozed

Werkplek
“Ik schrijf altijd op de meest publieke locaties met heel veel geluid om me heen. Tegelijkertijd observeer ik een beetje en het herinnert me eraan voor wie ik schrijf; voor andere mensen.”

Ambitie
“Mijn ambitie is om mensen in te laten zien dat ze niet bang hoeven zijn voor iets of iemand wat anders is.”

Sueda

Kledingkast
“Ik heb een stuk of 20 vintage overhemden, in allerlei kleuren en patronen. Ik draag alleen overhemden en jeans van Weekday of Cheap Monday. Ik draag voornamelijk Dr. Martens, die heb ik ook in meerdere kleuren. En soms ook wel sneakers, dan meestal Vans.”

Accessoires
“M’n hoofddoek is mijn meest kostbare accessoire; ik draag altijd een grijze, omdat mijn shirts al veel kleur en vaak drukke prints hebben. Ik draag altijd een ring, deze heb ik als kind van m’n ouders gekregen. En dan m’n horloge.”

Shopgedrag
“Mijn broeken bestel ik altijd online. Ik koop vaak hetzelfde model in verschillende kleuren. Zo ben ik fan van het wijde-pijpen-model van Cheap Monday en de skinny jeans van Weekday. Mijn shirts haal ik allemaal uit een vintage winkel in Den Haag waar ze heel veel overhemden hebben met lange mouwen, Vintage Island

Guilty pleasure
“ABBA. Ik ben dol op ABBA. Tijdens het studeren of schrijven, neem ik een pauze, zet ik ABBA op, dans ik lekker en dan ga ik weer verder.”

Wat heb je nu aan?
“Schoenen zij van Dr. Martens, gekocht bij Zalando. Broek is van Cheap Monday en shirt is van Vintage Island. Horloge is van Casio en fannypack heb ik bij Van Os gekocht.”

Typisch Sueda
“Ik eet altijd eerst mijn toetje, want ik ben altijd bang dat ik te vol zit na het eten.”

Meer Expozed Talks lezen? Dat kan! Check www.expozed.nl en volg Expozed ook op Instagram en Facebook.

De volgende Expozed Talk komt 5 juli uit.