“Ik ben echt jarenlang een jurkjes-en-rokjes-meisje geweest maar dat kan nu niet meer”

Deze gloednieuwe Expozed Talk is met een dame met veel pit, kleur en met een duidelijke visie in haar werk én in haar leven. Saskia ging langs bij foto- en videograaf Roselyn van Leeuwen. Saskia en Roos kennen elkaar nog van de middelbare school en hebben elkaar sindsdien ook niet meer gesproken, dus genoeg catching up to do. Lees snel verder en leer Roos beter kennen. 

Roos
“Ik ben Roos van Leeuwen. Ik doe 50/50 fotografie en video binnen mijn studio Roselyn. Ik was begonnen met de insteek als videograaf, maar eigenlijk is fotografie ook een groot ding en word ik er veel voor gevraagd. Ik merk dat mijn unique selling point een hele simpele is, namelijk dat ik een vrouw ben. Modellen laten me dichtbij komen en vertrouwen me snel.”

Roos

Stijl
“Door mijn achtergrond als bouwkundig ingenieur, hou ik ervan om mijn fotografie ook op een architectonische manier te benaderen. Brutalisme en lijnenspel zie ik ook erg graag terug in mijn fashion shoots. Het liefst zou ik altijd deze combinatie opzoeken in mijn werk. Mensen portretteren vind ik heel tof, maar ze hoeven niet per se herkenbaar te zijn voor mij. Verder houd ik van alles dat shinet. Ik zet shiny dingetjes in tijdens shoots voor extra kleur of flair. Daardoor is mijn videobeeld eigenlijk al is wat het is zonder nabewerking. Het is nog steeds sierlijk en sfeervol maar tegelijk rauw en eerlijk, omdat het is wat het is.”

Het pannetje

 

Wil je o.a. werk van Roos zien, weten waar ze haar inspiratie vandaan haalt én wat haar guilty pleasure is? Lees het hele artikel op Expozed.


Kledingkast
“Ik hou heel erg van kleur; veel te veel kleur. Ik heb weleens dat ik een rare groene outfit aan heb met een paarse jas, omdat ik dan geen andere jas heb wat erbij past. Ik heb meer zwart toegevoegd voor m’n werk. Ik moet vaak zwart, want kleur reflecteert teveel in het beeld. Ik ben echt jarenlang een jurkjes-en-rokjes-meisje geweest maar dat kan nu niet meer; tijdens werk sta ik vaak in oncharmante houdingen en een rokje kan niet. Verder heb ik 0 paar sneakers en draag ik het liefst hakken. Ik heb 2 spijkerbroeken, maar die heb ik gekregen, ik zou het zelf nooit kopen.”

Accessoires
“Nee eigenlijk niet, alleen het enige wat ik nu aan en om heb.”

Shopgedrag
“Ik heb eigenlijk geen tijd om te shoppen. Het enige wat ik doe is af en toe ‘s avonds online shoppen. Ik vind Asos altijd heel fijn, omdat daar alles is. Als ik even de stad in ga, ga ik naar Cos en Monki. Wat ook nog weleens gebeurt, is dat als ik ergens langs een etalage loop en ik zie iets dan pak ik het wel even snel mee. De TK Maxx vind ik eigenlijk verschrikkelijk, maar soms kom je daar echt pareltjes tegen; ze hebben daar hele grote merken. Ik heb twee oudere zussen en daar krijg ik ook veel kleding van, maar ook van vriendinnen. Oh ja en ik moet voor de Zinzi-shoots vaak naar Spanje en daar is de Zara veel goedkoper, dus die probeer ik altijd mee te pakken, al is het maar even snel op het vliegveld.”

Wat heb je nu aan?
“Mijn schoenen zijn van Dr. Martens. Sieraden allemaal van Zinzi. Ik draag alles door elkaar; goud, zilver en rose, dat interesseert me niet. Het gaat me om de vormen, die zijn simpel en doen me denken aan architectuur.”

“Mijn pak is van de Monki.”

Roos

Typisch Roos
“Shiny glitter colorful.”

Nog niet genoeg van Roos? Check Expozed voor het hele interview.

De volgende Expozed Talk komt op donderdag 3 mei uit.