“Ik raak heel erg geïnspireerd door mijn omgeving; verhalen van mensen, gebouwen en plekken”

Voor de nieuwe expozed talk ging Saskia op bezoek bij echte stadsjongen Marwan Magroun. Deze jonge fotograaf heeft onlangs de publieksprijs van de De Kracht van Rotterdam binnengesleept. Wij snappen wel waarom! 

“Ik ben Marwan Magroun. Ik ben Rotterdammer; een echte stadsjongen. Geboren in het centrum van Rotterdam. Mijn beroep is fotograaf en videograaf en ik ben de oprichter van Studio Blaak.”

Fotografie als passie
“Ik heb altijd al een voorliefde voor fotografie gehad. Het begon al heel lang geleden. Mijn stiefvader had een hele oude camera uit de jaren zeventig gevonden op straat. Ik mocht hem houden, maar ik wist eigenlijk niet wat ik ermee moest. Hij was niet meer in hele goeie shape. Ik heb toen de camera laten nakijken. Sindsdien ben ik gaan experimenteren met fotografie. Ik kwam in aanraking met een netwerk van urbex fotografen in Nederland en over heel Europa. Die voornamelijk op zoek waren naar de beste locatie om een foto te nemen. Op daken klimmen. Gebouwen binnenlopen. Zo leerde ik andere manieren van fotografie kennen en dat was spannend en dat is wel een typerend kenmerk van mij; ik kijk anders naar een stad en ruimte. Pas in 2016 ben ik voor een groter publiek gaan fotograferen.”

Waar kunnen we jouw werk van kennen?
“Van De kracht van Rotterdam. Ik heb de publieksprijs gewonnen.”

Wat is dat? De kracht van Rotterdam
“Ik werkte in hetzelfde atelier als fotograaf Khalid Amakran; hij is de publieksprijswinnaar van 2016. Hij heeft mij aangemoedigd om ook mee te doen aan De Kracht van Rotterdam. Uiteindelijk ben ik samen met hem gaan zitten en hebben we een portfolio gemaakt en opgestuurd naar de jury. Een week later kreeg ik te horen dat ik geselecteerd was.”

Wat is jouw kracht voor Rotterdam?
“Mijn kracht voor Rotterdam is: verbinden en dat vastleggen op beeld.”

De kracht van de publieksprijs
“Dit gewonnen hebben betekent voor mij een doorbraak voor de volgende generatie Rotterdammers die hierdoor geïnspireerd kunnen raken om ook fotograaf te worden. Het laat zien dat een jongen met mijn achtergrond ook zijn dromen kunt na volgen.”

Inspiratie
“Ik raak heel erg geïnspireerd door mijn omgeving; verhalen van mensen, gebouwen en plekken.”

Bekijk het hele interview met Marwan op expozed.nl en lees meer over zijn stijl, zijn dromen en zijn rol bij studio Blaak

Kledingkast
“Veel sportkleding en smart noem ik het; niet al te netjes, niet al te sportief. Er net tussenin en veel donkere kleuren.”

Accessoires
“Horloge draag ik altijd en vaak ook een pet; variërend van 5 panel tot deze oude-opa-pet die ik nu op heb. Ik heb een aantal sneakers, ik ben wel een beetje een sneaker head.”

Shopgedrag
“Ik weet heel goed wat ik wil hebben als ik ga shoppen; ik ben echt een hele gerichte shopper. Ik ga graag naar Cos, af en toe WeekdayIk shop weinig online. Scotch en Soda hebben ook goeie spijkerbroeken.

Wat heb je nu aan?
Nike air max 97, mijn favo sneaker op dit moment; hij past overal bij.”

Spijkerbroek is van Weekday. Lacoste long sleeve polo en, een vest van Cos en een opa-pet. Deze heb ik ergens in New York gekocht.

Merken
Cos en Nike zijn mijn favoriete merken.”

Dromen
“Ik heb een aantal projecten op de plank die ik wil uitwerken, waaronder een expo van mijn werk. Ik wil graag met groter werk en een goeie serie meer maatschappelijke zaken belichten. En Studio Blaak op de kaart zetten. Verder blijf ik gewoon mijn ding doen; filmen en fotograferen en creatief bezig zijn.”

Typisch Marwan
“Dutjes op de bank! Luhhh that!”

De volgende expozed talk komt 14 december uit. Heb jij een creatief talent en kom jij uit Rotterdam? Mail naar Saskia en misschien komt ze de volgende keer bij jou langs!