“Ik shop het liefst alleen en in vintage winkels”

Er staat weer een nieuwe Expozed Talk voor je klaar. Saskia ging in gesprek met Kimberly Dias. Een vrouw met stijl, passie en een grote liefde voor vintage. 

“Ik ben Kimberly, 26 jaar en ik ben onlangs afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie, richting Fotografie.

Stijl
“Ik maak portretfoto’s; vooral van donkere vrouwen, omdat zij mij inspireren. Ik voel me verbonden met hen, kan me met hen identificeren. Deze stijl is ontstaan door het heersende schoonheidsideaal. Ik zag mijn buurmeisje met witte barbiepoppen spelen en ik ging daarover nadenken. Ik ben me gaan afvragen wat een schoonheidsideaal is en wat het voor mij betekent. Ik heb onderzoek gedaan en daar heb ik uiteindelijk het boekje ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ van gemaakt.”

Lees meer over Kimberly haar werk en haar ambitie in het hele interview op Expozed

Inspiratie
“Alles om me heen, de mensen die ik spreek, muziek, songteksten, maar ook nieuwsberichten. Ik zet frustratie in als fascinatie, dat werkt therapeutisch voor mij. Kunst is toch vanuit een bepaalde frustratie ‘dingen’ maken.”

Inspiratie icoon
“Qua denkwijze Lauryn Hill; ik kijk echt naar haar op, net als Erykah Badu en natuurlijk mijn moeder en mijn zussen. Zij zijn sterke vrouwen.”

Kledingkast
“Vooral oversized kleding, kleding moet comfortabel zitten. Ik heb een mannelijke stijl, hoewel ik nu een rok draag haha. Ik heb alleen maar vieze All Stars. Vies, omdat dat meer karakter toont. Ik hou van oranje, beige en okergeel en af en toe mint. De kleur hangt af van m’n mood.”

Kimberly

Shopgedrag
“Ik shop het liefst alleen en in vintage winkels. Ik vind het echt leuk om op zoek te gaan. Cheap Fashion is mijn favoriete winkel. Vintage kleding heeft al een bepaald karakter. Het is al gedragen, het heeft een verhaal én je doet niet mee aan fast fashion. Maar ik shop net zo goed weleens bij Monki.”

Wat heb je nu aan?
“Mijn jas is van Sweet Rebels. Mijn overhemd en rok zijn van Cheap Fashion.”

“Mijn schoenen heb ik in Marrakech gekocht en mijn panty heb ik bij Primark gekocht.”

Stylicoon
Sharon Jane; qua stijl van fotograferen en hoe ze eruit ziet. Ze heeft echt haar eigen stijl. We zaten bij elkaar op de middelbare school.”

Typisch Kimberly
“Ik hou echt van lachen en op feesten ben ik altijd aan het dansen. Als ik dans voel ik me vrij.”

Kimberly

Meer lezen over talent? Check Expozed

De volgende Expozed Talk komt 25 juli uit.