“Ik zou wel een documentaire over Louis Theroux willen maken; Louis als onderwerp, ik vind dat zo een geniale man”

In deze gloednieuwe Expozed Talk ging Saskia bij Kesia Smit langs. Zij vertelt onder meer over haar passie voor muziek en hoe ze dit uit én wat haar lievelingswinkels zijn om te shoppen. Love her style? Lees snel verder. 

Wie ben je?
“Mijn naam is Kesia Smit. Ik ben 30 jaar, geboren en getogen in Rotterdam. Ik heb Culturele Antropologie gestudeerd in Utrecht en ik heb de master Sociologie gedaan op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik ben momenteel werkzaam als Research- en Insights Manager bij Sony Music NL en ik ben ook DJ.”

Hoe kunnen we jouw draaistijl omschrijven?
“De basis is echt hiphop, van daaruit ga ik naar soul, jazz, elektronisch en af en toe zelfs popmuziek. Voor mij moet de muziek wel een black music vibe hebben en dat kan in verschillende genres. Iman Omari is wat ik nu op het moment elke dag zelf veel luister of FKJ; French kiwi juice. Op zondag kan het ook een lekkere jazzplaat zijn.”

Stir it up
“Samen met Nathalie Cijntje organiseren we het event Stir it up. Bij Stir it up gaat het van beats naar funk, naar house; alles mixt door elkaar. Binnen een jaar mochten we hele toffe dingen doen, waaronder een zaal hosten tijdens de officiële North Sea Jazz afterparty, hebben wij op DAK gestaan en een Stir it Up op een boot georganiseerd.”

stiritup

Wat heb je in je kledingkast hangen?
“Veel zwart. Basics en weinig prints. Veel spijkerbroeken en de kleuren die ik heb zijn vaak donkergroen, donkerblauw en af en toe een kleur zoals okergeel. Het gaat richting de Scandinavische look. Ik hou ook erg van Scandinavische landen, maar tegelijkertijd is het interieur bij mij thuis wel heel kleurrijk, zoals mijn okergele muur. Ik wil graag thuiskomen in warmte. Ik kan heel vrouwelijk zijn met jurken of rokken maar wel met een stoere touch. Er moet een balans zijn in sexiness.”

Wat is je shopgedrag?
“Ik ben sinds drie maanden overgestapt naar ‘wat heb ik echt nodig’ en ‘wat koop ik.’ Ik shop veel online, bijna alleen maar eigenlijk. Ik heb niet veel tijd om echt offline te shoppen en online kun je filteren wat je kunt zien. De enige winkels waar ik echt naartoe ga zijn Weekday en Cos. De rustige en overzichtelijke indeling van deze winkels vind ik erg fijn. Online shop ik bij &Other Stories, Zara, Monki en Asos. Vroeger shopte ik veel bij Urban Outfitters, maar nu wat minder.”

Wat heb je nu aan?
“Velvet laarsjes van de Zara, een oude vintage ladies Levi 501 jeans van m’n broer. Deze broek is zeker 20 jaar oud.”

“Mijn riem is van Asos en de zwart-wit gestreepte top van de H&M.”

Draag je veel accessoires?
“Ik draag niet veel accessoires. Ik heb af en toe grote oorbellen in. Mijn oorpiercing heb ik al 10 jaar en daar is het bij gebleven. Ik heb altijd deze drie ringen om; mijn trouwring, mijn verlovingsring en één ring heb ik als klein meisje van mijn oom uit Suriname gekregen.”

Heb je een stijlicoon?
“Ik vind de stijl van Sara Crampton tof. Haar stijl is heel clean en rustig, maar wel met een extra touch. Ik heb haar via Pinterest gevonden.”

Typisch Kesia
“Wat mijn familie zou zeggen is: chocolade en gezelligheid. Verder kan ik twee uitersten hebben; ik kan in één keer ontploffen, maar aan de andere kant ben ik ook een gezelligerd.”

kesia

Dromen
“Met Louis Theroux zou ik heel graag mee willen werken. Ik hou heel erg van mensen en hun verhalen. Ik kan elke dag, de hele dag door, docu’s checken over mensen en hun verhaal. Louis is zo goed in interviewen en docu’s maken en stappen in het leven van een ander. Ik zou wel een docu over Louis willen maken; Louis als onderwerp, ik vind dat zo een geniale man.”

Benieuwd wie Kesia haar grootste inspiratiebron is? Lees het hele interview met Kesia op Expozed.nl.
De volgende Expozed Talk komt 30 november uit.