Mijn stijl is te omschrijven als urban, hipster, casual en soms classy

Voor deze nieuwe expozed heeft Saskia een zeer talentvolle en zeer chille fotograaf gespot, namelijk Faysal Bouhidi uit Papendrecht. Je raadt het al, een hele middag gezellig gebabbeld en foto’s gemaakt. Lees gauw verder om Faysal beter te leren kennen. 

Faysal
“Ik ben Faysal, ik ben 23 jaar en ik kom uit Papendrecht. Ik ben fotograaf en vormgever en daarnaast werk ik in de horeca. Ik heb Art & Design gestudeerd op de Davinci college in Dordrecht.”

Phicevisuals
“Voorheen fotografeerde ik alleen met mijn telefoon. Ik vond fotograferen zo leuk dat ik precies een jaar geleden een Canon 450d heb aangeschaft en daarna ben ik vrij snel naar Sint Maarten vertrokken.Daar had ik heel veel foto’s gemaakt en toen ik terug in Nederland was, kwamen de opdrachten vanzelf binnen. Zo is phicevisuals begonnen.”

Canon 450d

Stijl
“Ik heb eigenlijk verschillende stijlen. Het ligt er aan hoe ik de foto’s wil editen; dit kan verschillen in bijv. kleur en diepte. Ik maak portretten maar ook landschapfoto’s en daar zit een groot verschil in. Ik heb geen studie gedaan in fotografie; ik heb het mezelf aangeleerd en ik leg alles vast aan de hand van m’n gevoel.”

Sint-Maarten

Nieuwsgierig naar meer werk van Faysal? Klik HIER

Guilty pleasure
“Ik kan niet met geld omgaan, vooral als het om eten gaat laat ik me graag gaan.”

Kledingkast
“Voorheen alleen zwart, wit of grijs. Sinds twee jaar heb ik wat kleur aan mijn stijl toegevoegd. Rood vind ik dope maar ik heb ook pastel- en grondkleuren in mijn kast hangen. En heel veel grijs; ik heb echt iets met de kleur grijs. Grijs is een combinatie van zwart en wit; dat is unity. Mijn stijl is te omschrijven als urban, hipster, casual en soms classy; een mix van alles en nog wat.”

Accessoires
“Alleen een horloge en een cap.”

Shopgedrag
“Bij mij is het óf ik shop drie jaar niet, bij wijze van, óf ik koop random iets als ik in de stad ben en anders online. Ik heb geen favo winkel, als ik iets dope vind dan koop ik het gewoon en dan maakt het niet uit welke winkel het is. Online shop ik meestal bij Zalando. Merken boeien me niet en ook niet waar ik iets haal.”

Wat heb je nu aan?
“Mijn schoenen zijn Nike Air max zeo SE Velvet Brown/Dusty Oeach-Cargo Khaki. Ik heb ze bij sneakerdistrict.nl gekocht. Ik heb een zwarte spijkerbroek aan en een gele hoody van Zalando. Mijn cap is van Adidas en die heb ik bij de Bristol gekocht. Mijn horloge is van Casio. M’n jas is Jack & Jones.”

Typisch Faysal
“Een zweverige vrolijke spontane guy die altijd aan is voor een dansje.”

De volgende Expozed Talk komt 19 april uit. Volg Expozed ook op Instagram en Facebook