“Mijn grootste inspiratiebron is liefde.”

Voor de nieuwe expozed talk ging Saskia in gesprek met Elke Kuijper; ze illustreert op alles wat los en vast zit en heeft een voorliefde voor Rotterdam. 

Wie is Elke?
“Ik werk bij een mensenrechtenorganisatie als persvoorlichter en social media manager. Ik teken al mijn hele leven, maar heb het in 2015 weer opgepakt. Ik maak illustraties en designs. Ik teken op alles waar op te tekenen valt; op mensen,  maar voornamelijk op voorwerpen. Ik woon in Amsterdam, maar heb een voorliefde voor Rotterdam; mijn designs zijn in Rotterdam opgepikt en hebben zich hier ontwikkeld. Daardoor was ik veel in Rotterdam en heb ik de stad goed leren kennen.”

ELKE

Nomalanga
“Ik heb in Zuid–Afrika gewoond en gewerkt bij de overheid, net na de apartheid (1996). Ik had toen een blonde bos krullen en de naam Nomalanga komt eigenlijk daar vandaan. De mensen daar noemden mij zo; het betekent zonsopkomst.”

Tekentijl
“Ik vind het altijd moeilijk om mijn stijl te omschrijven, maar andere mensen noemen het tribal en zien er iets Afrikaans in. Ik benoem mijn stijl zelf eigenlijk niet; ik pak een pen en wat in mijn hoofd zit komt eruit. Ik teken heel bewust geen dingen na. Als ik in de flow zit, komt het er vanzelf uit. Meestal zwart op wit en ik ben nu ook witte stiften aan het uitproberen.”

Inspiratie
“Mijn grootste inspiratiebron is liefde. In al mijn ontwerpen zit altijd een hartje verwerkt. Ik hou van ronde vormen. Ik heb ook veel gereisd; voornamelijk Azië, Afrika en Midden-Oosten en daar haal ik ook mijn inspiratie vandaan. Curaçao was mijn laatste reis.”

Ambitie
“Mijn creatieve kant nog meer ontwikkelen.”

Kledingkast
“Daar vind je heel veel jurkjes en kokerrokken. Ik hou heel erg van kant maar heb ook bombers en sneakers. Vooral de combinatie vind ik heel leuk; bijvoorbeeld een kokerrok met sneakers. En dan bedoel ik die jaren ‘50 kokerrokken.”

Accessoires
“Bijna nooit, alleen oorbellen en een ring.”

Shopgedrag
“Heel veel online. Ik ben gewoon wat lui en de winkels vind ik vaak te druk. Het is zelfs zo erg dat mijn postbode mij herkent in de stad en dan zegt hij ‘hey Kuijper van 45a’. Ik shop vaak bij de H&M, Asos en Topshop. Ik heb in Engeland gewoond, dus ik hou ook van Engelse shops. Ik weet precies wat ik wil; ik ben een gerichte shopper.”

Wat heb je nu aan?
Schoenen: Graceland, van Van Haren, gewoon cheapos.
Rok, shirt: H&M

Ketting: laten maken bij mijnnaamketting.nl
Oorbellen: Topshop
Ring: van mijn oma
Speld: Fabienne Chapot

Stylicoon
“Qua jaren ‘50 achtige looks hou ik van de stijl van Monica Bellucci uit de film Malena; zij heeft veel van die kokerrokken. Helena Christensen; heeft een beetje een hippielook maar ook iemand als Beyonce vind ik ook echt heel tof qua kledingstijl.”

Typisch Elke
“Dat ik heel vaak “sorry” zeg. En ik ben verslaafd aan cheesecake.”