“Mijn kledingstijl is Comfortably Fernando”

Voor de nieuwe Expozed Talk ging Saskia op bezoek bij Bjorn in het HipHopHuis. Hij vertelt onder meer over zijn passie voor dans, zijn comfortabele fashion style en hoe zijn eigen organisatie Quality of Motion is gestart.

“Ik ben Bjorn Tsie Chin Jong, 33 jaar en geboren en getogen in Rotterdam. Ik heb International Business & Management Studies op de hogeschool Inholland gestudeerd. Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met het HipHopHuis. Ik ben een b-boy, Quality of Motion coach en af en toe ben ik model, meer voor de fun.”

Bjorn

B-boying
“Ik heb b-boying altijd heel interessant gevonden, maar kon het nergens echt doen. Toen ik het HipHopHuis ontdekte ging het vrij snel. Ik nam lessen, ging zelf lesgeven en heb later als floormanager en lescoördinator bij het HipHopHuis gewerkt.”

Quality of Motion
“In de tijd dat ik in het HipHopHuis werkte kwam ik ook mensen tegen die in de fitness werkte en ik merkte dat ik me zo sterk mogelijk wilde representen. Met 2 vrienden begonnen we aan krachttrainingen en toen anderen zagen dat we fitter werden, zijn we ook zelf krachttrainingslessen gaan geven. Dit is uiteindelijk Quality of Motion (QoM) geworden. Ons doel met QoM is jezelf comfortabel in je lichaam voelen, je fysieke vrijheid vergoten, duurzaam gezond worden en blijven.”

Bjorn break

Stijl
“Qua dans is dat break, b-boying. Mijn stijl is meer de oude break stijl; meer character based. Voor mij wil dat zeggen: dat wat ik uitstraal als karakter zijnde. Iedereen kan een move doen, maar hoe vul je dat in als persoon, hoe maak je het de jouwe? In m’n dans ben ik Fernando. Ik heb dan een bepaalde flow die ik neerzet.”

Fernando?
“Fernando is mijn alter ego. Ik heb die bijnaam van mijn vrienden gekregen, omdat ze vonden dat ik op een smooth Fernando-achtig type lijk.”

Kledingkast
“Van alles; van casual tot formeel. Heel veel sport gear en items waar ik fijn in kan bewegen. Mijn kledingstijl is Comfortably Fernando. Ik draag ook echt van alles. Ik ben geneigd om meer donkere kleuren te dragen, but I’m learning to embrace colors.”

Shopgedrag
“Ik shop echt voor de gelegenheid; voor de club, voor m’n dans. Als ik specifiek voor iets ga, vind ik het meestal niet en als ik dan niet voor iets ga, dan zie ik meestal wel iets. Ik volg niet echt trends; als ik iets zie en het is roze en ik vind het dope, dan vind ik het dope, maar ik moet me er wel comfortabel in voelen en makkelijk in kunnen bewegen. Ik let ook op de sale. Als Ik iets duurs koop, dan is het meestal omdat ik het voor een tijdje kan dragen en zie ik het meer als een investering; een pak ofzo. Shops waar ik kom zijn H&M, Zara, River Island. Schoenen shop ik vaak online.”

Merken
“Nooit, alleen m’n schoenen. Omdat ik veel beweeg, vind ik het wel belangrijk om goeie schoenen te dragen. Adidas en Reebok zijn favoriet. Praktisch gezien koop ik niet hele dure schoenen, omdat ik veel schoenen verslijt met het sporten en dansen.”

Shoes

Wat heb je nu aan?
“Alles is van H&M, behalve m’n schoenen en m’n boxer en volgens mij komt het ook allemaal uit de sale. Schoenen zijn van Reebok en heb ik ook in de sale gekocht.”

Bjorn fashion

Stijlicoon
“Ik heb niet per se één persoon. De laatste tijd kan ik me best wel in een surfer style vinden; het nonchalante, casual, vrijheidsgevoel, niet fashionable willen zijn, maar toch wel zijn, dat spreekt me wel aan.”

Dromen
“Behalve dat ik nog steeds heel veel wil reizen en surfen wil ik blijven dansen en vind ik theatervoorstellingen en performen ook echt tof. En met mijn sporten en way of life mensen inspireren en helpen om op fysiek en mentaal gebied fit te worden.”

Bjorn

Typisch Bjorn
Ik denk eigenzinnig, humoristisch en een solist.