Ik vind het leuk om m’n stijl te combineren met vintage en nieuwe items

Voor de nieuwe Expozed Talk ging Saskia in gesprek met Ana Baric. Ze vertelt over haar vintage stijl en passie voor dans en muziek. 

Ana Baric
Ik ben Ana, 32 jaar en ik woon in Rotterdam. Sinds 2010 werk ik bij Roots en Routes NL als projectleider. Ik ben dol op dans en muziek. Het geeft mij energie en ik ben er zelfs een soort aan verslaafd; ik sta op met muziek en ik ga slapen met muziek. In 2016 ben ik begonnen met het geven van Balkan Fusion danslessen voor vrouwen in de leeftijd van 20 t/m 45 jaar.

Ana

Balkan Fusion Dance
Balkan muziek is de rode draad. Het is hele vrolijke uptempo, zwevende muziek en fusion staat voor een mix in verschillende dansstijlen en culturen; Belly dance, Gypsy elementen en veel voetenwerk; alles in een modern jasje gestoken. De lessen die ik geef worden breed aangeboden, dus niet alleen voor Balkan vrouwen. De groep bestaat uit veel werkende vrouwen, mensen die nieuw zijn in Rotterdam, expats en hier en daar wat studenten met veel verschillende achtergronden; Nederlandse, Surinaamse, Indonesische en Balkan vrouwen. Om de paar weken een andere choreografie, de choreo pas ik aan aan het tempo van de groep. De ene keer werken we met attributen, tamboerijntjes bijvoorbeeld. Het is een stukje empowerment, ik wil dat de vrouwen genieten.

Meer lezen over waar Ana haar inspiratie vandaan haalt, lees het hele artikel op Expozed

Kledingkast
Veel kleur, veel heftige kleuren ook; fel oranje en fel roze bijvoorbeeld, maar ook zwart en pastel kleuren. Ik heb veel rokjes en jurkjes, echt too much eigenlijk. Ik hou van leer en ik heb een ding met lederen jasjes en lederen rokjes. Elke vrouw moet een little black dress hebben maar ook een rode jurk. Ik heb iets met rood, ik heb altijd rode lippenstift en nagellak; ik was me er niet echt bewust van, totdat iemand het zei. Ik heb altijd 3 verschillende kleuren rode lippenstift in m’n tas.

Stijl
Mijn stijl is soms heel erg casual, bijvoorbeeld een rokje met een toffe trui en de ene keer stijl ik hem met een stoere boots en de andere keer met nette hakken. De rode draad is wel dat het vrouwelijkheid moet uitstralen. Ik vind het leuk om m’n stijl te combineren met vintage en nieuwe items. Zo is ook de inrichting van m’n huis; een combinatie van nieuw en vintage. Verder trek ik aan wat ik lekker vind zitten, ik ben niet bang om te experimenteren en kleur te dragen, ik volg geen trends.

Stijlicoon
Victoria Koblenko is iemand die ik volg, maar echt een stijlicoon… Victoria is heel erg uitgesproken qua kleding en steunt ook minder bekende designers. Ik vind het inspirerend als vrouwen er vrouwelijk uitzien met een twist. Verder vind ik Sophia Loren een klassieke schoonheid van vroeger, elegant en supervrouwelijk.

Shopgedrag
Een mix van offline en online. Ik shop af en toe op sofieloves.com dat is de webshop van m’n zusje. Ik reis veel voor m’n werk en daar ga ik altijd op zoek naar vintage winkels. In Rotterdam vindt ik Dearhunter tof. Maar ook shops zoals Zalando, Hudson Bay kom ik vaak. Ik ga vaak wel met een doel shoppen en als ik echt iets zie dan koop ik het niet meteen, als ik dan tuis kom en ik denk er nog steeds aan, dan weet ik dat ik hem moet kopen. Schoenen koop ik niet online, die wil ik altijd passen.

Wat heb je nu aan?
Schoenen: Dungelmann; het is een Italiaans merk.
Sokken: Mango; ik hou wel van sparkle en glitter. Ik heb ze in blauw, zwart en zilver.
Tas: Mango. Casio horloge: Shop uit Parijs
Broek: Zara.
Top: Boetiekje in Rotterdam.
Vest: H&M
Nagellak: Sally Hansen, color therapy.
Lippenstift wissel ik af, ene keer van Chanel en mat 965 van Maybelline, Siren in Scarlet en Shoqing Coral vind ik heel mooi.

Accessoires
Ik hou van accessoires, ze complimenteren je outfit en maken je outfit af. Ik had vroeger een fase dat ik van zilver was en nu meer rosé, goud. De armband en kettingen die ik nu draag zijn van Sofie Loves en de Bijenkorf.

Typisch Ana
Ik hou er van als ik ergens een ruimte binnen kom, grapjes kan maken. Ik hou van lachen en positieve energie in een kamer te brengen; dat doe ik vaak met humor. Het leven moet je niet al te serieus nemen.

Volg Expozed ook op Facebook en Instagram.

De volgende Expozed Talk komt 22 februari uit.