Ik zou over 5 jaar een heel mooi album willen hebben gemaakt en dan met mijn band touren. De hele wereld over en ik hoop dat ik dan eens in de zoveel tijd nog met kinderen werk en lesjes geef.

Voor de nieuwe Expozed Talk is Saskia deze week bij onze buren gaan gluren, zij ging in gesprek met Aïcha Gill. Deze gem komt uit Den Haag en blaast iedereen weg met haar R&B/neo soul sound.

“Ik ben Aïcha Gill. Ik ben 26 jaar, geboren in Den Haag en ik zing. Ik begon met zingen toen ik ongeveer 6 jaar was. Nu werk ik op een particuliere muziekschool en daar geef ik musical-les en zangles aan kids vanaf 6 jaar.”

Bekend van..
“Tijdens mijn musical opleiding ben ik met twee vriendinnen een  meidengroep gestart, en we noemden onze groep “Sway“. We hebben toen in 2011 auditie gedaan bij de X-factor en zijn geëindigd bij liveshow 6 met Angela Groothuizen als coach. Na twee singles te hebben uitgebracht en veel optredens zijn we gestopt en allemaal een eigen kant op gegaan.”

“In 2014 heb ik auditie gedaan voor de musical Dreamgirls. Ik kreeg een tip van een oud klasgenootje voor de auditie van Dreamgirls. Na meerdere rondes gedaan te hebben, met verschillende auditanten/tegenspelers werd ik een week na de finals gebeld met het nieuws dat ik een van de  hoofdrollen mocht gaan spelen, namelijk die van Lorrell Robinson. Ik was zo blij, dat ik gewoon moest huilen van blijdschap. De musical Dreamgirls duurde ongeveer anderhalf jaar incl. repetities.”

Stijl
“R&B/neo soul. Ik vind het altijd wel gaaf om leeftijdsgenoten die ook in dezelfde scene/genre zitten te zien shinen, dat inspireert me.”

Werkplek
“Ik heb niet echt een vaste plek. Als er een tekst in me opkomt, typ ik dat meteen in m’n notities op mijn telefoon, maar ik weet wel dat ik productiever ben in de studio. Dan komen er ineens allemaal lines binnen. Mijn eerste single Last Love Letter heb ik geschreven samen met een goede vriend van mij Aïrto, hij heeft ook de muziek geproduceerd, Alexander Klement on the keys. En verder ben ik met te gekke muzikanten en producers zoals Alvin Lewis, Robert Biesewig en nog wat vrienden nummers aan het maken die uiteindelijk op een EP komen; zij zijn nog niet klaar. Bijna! Ik vind het chill in de studio te zijn. En te viben. Ik ben altijd wel bezig met muziek.”

Kledingkast
“Heel veel zwart, dat is mijn basiskleur. Ik vind het gewoon mooi, het past bij alles. Ik ben ook niet iemand van de felle kleuren, felgroen of -geel ofzo. Liever aardetinten. Ik draag een mix; ik hou heel erg van jumpsuits, lange jurken en wijde broeken. Sneakers of hakken. Minimalistic. Urban chique.”

Shoppen
“Ik heb gelukkig geen gat in m’n hand, ik kan me wel inhouden maar soms heb ik een periode waarbij ik denk why not en ik vind dat je jezelf weleens mag belonen. Ik ga wel vaak de stad in, gewoon lekker op de fiets en ik koop echt heel weinig online. En als ik online shop zijn het meestal winkels waar je geen fysieke winkel van hebt zoals www.boohoo.com en www.asos.com.”

Outfit
“Ik heb Nike Air Max 95 aan. Bij Snipes in Den Haag gekocht.  Ik wilde ze heel graag en een bekende van mij werkte daar en heeft zijn personeelskorting voor mij gefixt. Thanks nog, als je dit leest! Mijn broek is van de Primark; gewoon leuk met die gaten en sterretjes, makkelijk te combineren met zowel sneakers als hakken en ik hou wel van broeken die een beetje hoog zitten; boyfriend jeans.”

“Mijn shirt is van River Island en er staat MTV television op. Hij was in de sale en ik vond hem gewoon leuk. Deze kimono is ook van de Primark en ik dacht ik heb zoveel zwart dus ik dacht: even vrolijk doen. Plus, het matcht bij mijn schoenen.”

Stylicoon
“Ik kijk graag op Instagram naar bloggers of de OOTD instagram, maar ik verzin het eigenlijk een beetje zelf.”

Typisch Aïcha
“Ik weet zeker dat als mensen die mij kennen dit lezen gaan zeggen: moeite met op tijd komen. Ik heb daar echt een struggle mee. Ik kom weleens te laat, best vaak eigenlijk. Maar bij belangrijke afspraken niet. Grapjes maken en bijdehand doen vind ik ook heel leuk. Is ook wel typisch Aïcha.”

Meer lezen over Aïcha haar dromen en waar ze haar inspiratie vandaan haalt, lees het hele artikel op Expozed.

De volgende Expozed Talk komt 5 oktober uit.