“Het enige kledingstuk wat merkloos is, zijn mijn sokken; die zijn altijd zwart en die koop ik op de markt.”

Een gloednieuwe Expozed Talk met multitalent Claerence Person. Deze man kan dansen! (inclusief video!)

Claerence Person
“Ik ben Claerance Person. Ik ben 33 jaar en kom uit Rotterdam. Ik ben een danser, maar maak ook muziek. Daarnaast ben ik DJ en maak ik dansvideo’s. Ik heb Grafische Vormgeving gestudeerd aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam, dus ik kan ook ontwerpen.”

Bekend van..
“Televisieprogramma’s zoals So You Think You Can Dance, de 2e. Ik ben toen tot en met bootcamp 2 gekomen. Holland’s Got Talent heb ik ook aan meegedaan en Move Like Michael Jackson, toen was ik één van laatste 12.”

Dansstijl
“Ik ben zelf een duizendpoot; alles wat ik doe, probeer ik op een level te doen. De dansstijlen waarin ik dans zijn voornamelijk bubbling, dancehall, hiphop. Al is bubbling nu mijn main dansstijl. Ik ben begonnen met Krump, samen met Krump-koning Ques Zaalman. In februari 2016 ben ik samen met twee vrienden als grap begonnen met bubbling. We hadden een filmpje gemaakt dat al snel 300.000 views had. Nadat het tweede filmpje ook goed ontvangen werd, ben ik op het idee gekomen om bubbling tutorials te maken. Samen met mijn vrienden heb ik dit tot begin dit jaar gedaan. Nu maak ik eigen bubbling choreo’s en bubbling remixen van bestaande nummers. Ik word nu door artiesten gevraagd om een bubbling remix van hun originele nummers te maken. Dit heb ik onder andere voor Priester en DJ Chuckie gedaan.”


Waarom Bubbling?
“Met bubbling voel ik me vrij in mijn dans; bubbling geeft mij de kans om een bestaande dans eigen te maken. Aan de bubbling pasjes van nu hebben we zelf namen gegeven. Deze zijn allen geïnspireerd door de eerste en tweede generatie van bubbling dansers. Sommige dansstijlen lenen zich niet voor dit soort personalisatie; bij dancehall moet je echt vaste danspasjes doen, anders is het geen dancehall meer. Hetzelfde geldt voor afro en dat vind ik niet zo nice.”

Altijd gematcht
“Mijn kledingstijl bestaat uit kleurrijke items, skinny jeans en fitted shirts. Felle kleuren en gematcht is echt mijn ding, bijvoorbeeld mijn shirt matchend met mijn schoenen en cap. Ik draag altijd een cap of een hoedje, dat is wel mijn trademark. Ik draag nu al bijna vier jaar mijn eigen kleding. Vaak als ik ging shoppen, zocht ik lang naar de perfecte outfit. Omdat ik graag mijn shirts met schoenen match, ben ik mijn eigen shirts gaan maken, om er zeker van te zijn dat ik altijd een perfecte match kon maken. Ik doe dit door mijn eigen ontwerpen op gekleurde shirts te printen.”

Claerence PersonFavo merken
“Ja. Zanotti. Een Italiaans schoenenmerk. Ik koop deze voornamelijk in boetiekjes. Ook wel online, maar dat zijn vaak de standaardversies. Ik draag ook wel Nike, maar dan wel weer alleen de felle kleuren (felrood of felblauw). In de winkel kan je vaak alleen de mainstream Nike vinden, dus die koop ik altijd online. Ik ben geen sneakerhead, totaal niet. Al check ik wel echt de designermerken. Ik probeer altijd te kijken naar waar er kortingen zijn, want Zanotti is best prijzig. Ze kosten rond de 600 euro. “

Wat heb je nu aan?
“Zanotti sneakers. Deze heb ik in een boetiekje in Den Haag gekocht. Ze waren €700. Mijn broek, 9mm van Men at Work, kostte €20. Ik draag een Samsung Gear S3 horloge; deze kan ik makkelijk connecten met mijn telefoon en speaker als ik video’s maak. Oh, en mijn boxers zijn ook altijd van een designer. Het enige wat merkloos is, zijn mijn sokken. Die zijn altijd zwart en die haal ik op de markt.”

Mijn shirt heb ik zelf ontworpen, althans de print dan. Het shirt heb ik bij de Primark gekocht. Mijn vissershoedje heb ik voor €35 bij Starter op een markt in Duitsland gekocht. Mijn oorbellen zijn tunnels, die heb ik altijd in.”

Stijlicoon
“Mijn idolen zijn over het algemeen in de stijl van Amerikaanse hiphopartiesten. Zij durven meer kleur te dragen en zijn meer open minded, vind ik. Kijk naar Yeezy van Kanye West. Ik heb echt respect voor zijn kledingstijl.”

Dromen
Ik wil graag een voorbeeld voor de jeugd zijn. Niet alleen binnen de danswereld, maar in alles wat ik doe. Verder wil ik zonder grenzen kunnen dansen.“

Samenwerkingen
“Ik zou graag een keer met Chris Brown willen samenwerken. Ik zou een bubbling remix maken, waarop hij dan danst. Ook zou ik graag meer met DJ Chucky willen samenwerken; remixjes voor hem maken. “

Meer lezen over Claerence? Lees het hele artikel op Expozed.nl en kom achter zijn andere passie én zijn dromen.

Op 27 juli komt de volgende Expozed Talk uit!