Ik vind het belangrijk dat kleding er goed uitziet en praktisch is

Een gloednieuwe Expozed Talk staat klaar. Deze week ging Saskia langs bij creative head Huub Verburg. 

Huub
“Ik ben Huub , 21 jaar en ik woon in Rotterdam. Ik ben aan het afstuderen op de WDKA; richting Audiovisueel Ontwerpen. Ik werk veel freelance in film en eigenlijk is wat ik dan doe heel divers. Ik focus me op regie en editing, maar ik film zelf ook nog vaak genoeg.”

Stijl
“Ik heb niet echt een vaste gimmick in m’n werk. Ik probeer altijd iets nieuws te proberen en denk ook dat de stijl van de video afhangt van wat het onderwerp is en wat je wilt vertellen. Vanuit het concept bedenk je een stijl die het concept het beste naar voren brengt, in zowel regie en editing. Bijvoorbeeld, de video van DJ Abstract – Jheeze! Hier was de input van de clip om iets te doen binnen het thema Texas chain saw massacre en daar wilden we een bizar en onnavolgbaar verhaal voor schieten.”

Lees het hele artikel op Expozed; check voorbeelden van zijn werk, lees over zijn inspiratie en inspiratie icoon en kom achter een hele andere kant van Huub

Lopende projecten
“Wat er nog aankomt is een video voor een project van Anna Nooshin en Romy Bresseleers (editor) wat heel tof gaat zijn.”

Goals
“Ik ben nu vooral bezig met afstuderen. Het filmplan staat nog niet helemaal vast, dus daar kan ik nog niks over zeggen!”

Guilty pleasure
BLØF, Italo muziek en programma’s van Alberto Stegeman.”

Kledingkast
“Sneakers, veel donkere kleuren en veel sportswear. Kleding moet er tof uitzien, maar wel praktisch blijven. Van die leren jassen met superveel ritsen die dan geen zakken hebben, daar zal je me nooit in zien.”

Accessoires
“Sowieso bijna altijd een muts of pet en verder een horloge, kettingen en een ring.”

Shopgedrag
“Best wel doelgericht, daarom koop ik vaak online kleding op Asos, Freshcotton. Voor sneakers ga ik altijd sowieso naar een sneakerwinkel. Ik ben geen sneakerhead maar ik kan wel echt gefixeerd zijn op een sneaker en bij deze die ik nu aan heb wilde ik ze gewoon per se hebben. Het zijn Air Max ’95 van Nike en in een kleur, waarin ik nog geen sneakers had.”

Wat heb je nu aan?
“Schoenen zijn van Nike Air Max 95, bij Collab gekocht. Broek is van Asos en trui is van Rocawear. De ring heb ik gekregen en ik heb hem eigenlijk altijd om. Sokken van Adidas, classic whites.”

Typisch Huub
“Mellow I guess, maar wel scherp.”