Ik had er een blinde vlek voor. Had ik soms ook last van een geflatteerd zelfbeeld? Tenslotte ging ik met een vlekkerig gelaat door het leven. Nooit heb ik mij er zo aan gestoord en het is pas recentelijk dat ik er volop camouflage op smeer. Daarom is het nu de hoogste tijd voor een touch up!Β  Mijn ‘vlekkengrens’ heb ik bereikt!

Pigment en panter
Iedere dag loop ik met mijn blik op oneindig en een hoop gezellige muziekjes in mijn oren door de Jonker Fransstraat. In een helder moment werd mijn blik naar rechts getrokken en viel mijn oog op de etalage van Cosmetique Totale, Institute fot Health & Laser Therapy. Sinds oktober 2017 zijn zij up and running in het Rotterdamse. Daar moest ik eens naar binnen en zo geschiedde. Onder de bezielende leiding van HBO huidtherapeute Jennifer Rensen werd ik tijdens het intakegesprek uiterst zorgvuldig ingelicht over de verschillende mogelijkheden om huidproblemen te lijf te gaan. Mijn hulpvraag stond bovenaan en gold als uitgangspunt; hoe zijn de pigmentvlekken op mijn gezicht te verminderen’? Want ook al ben ik nogal waus van panterprintjes, om dit patroon nu standaard in mijn gelaat gestanst te hebben?

De behandeling
Nadat mijn gezicht stevig schoongeboend was, werden alle vlekken goed zichtbaar (zie foto). Jarenlang heb ik toch onvoldoende beschermd in de zon liggen bakken. Maar ook de vlek precies onder mijn linkeroog. Een pigmentvlek die ik overgehouden heb aan mijn tweede zwangerschap, ondertussen negenentwintig jaar geleden. Al die tijd gewoon zo gelaten maar nu zou ie met een sterke lichtstraal verpulverd worden. Jennifer ging aan de slag. Ik kreeg de zogenaamde Elos behandeling; een revolutionaire techniek die gebruik maakt van respectievelijk IPL- en lasertechniek gecombineerd met radiofrequentie. Concreet hield dit in dat op de huid lichtpulsen worden gezet waardoor roodheden en donkere pigmentaties vervagen. Omdat ik na de behandeling nog over straat moest, heeft Jennifer Lycogel Breathable Camouflage opgebracht. Met een gloeiend gezicht stapte ik naar buiten. Eenmaal thuisgekomen heb ik op aanraden mijn gezichtshuid een aantal keren kort gekoeld maar al heel snel voelde ik niets meer. Na twee dagen verloopt het zoals het mij is voorgespiegeld, het wordt erger. Alsof ik een kamer geschilderd heb en in het proces mijn gezicht half heb meegenomen. De behandelde plekken worden donkerder, om daarna snel te verdwijnen. De nacontrole staat al gepland. Voor mij binnenkort geen vlekken meer. Blinde ook niet.