Met genoegen presenteer ik u, Sven Watson. Blogster Sade tipte mij. Waarvoor dank! Deze man mag namelijk niet ontbreken op Hotterdan. Een flinke grijns kan ik niet onderdrukken als ik Sven bij Oostplein de hoek om zie komen. Een grijns die overigens het hele interview niet weg te krijgen is. Wat een finesse in een tegelijk zéér opvallende stijl. Na wat foto’s te hebben geschoten stel ik Sven bij de Bakkerswinkel enkele vragen.

De foto’s gingen je gemakkelijk af!
“Haha, ik ben al sinds jaar en dag model en heb veel modeshows gelopen, in die zin is het inderdaad niets nieuws” vertelt Sven. Het is je werk dus? “De laatste tijd ben ik te druk voor modellenwerk. Ik bezoek wel veel modeshows of volg het via livestream, vanuit zakelijk oogpunt. Enige tijd geleden ben ik met mijn broer en drie vrienden Creative Concept begonnen. Wij helpen designers met het styling, concept, locatie, aankleding etc. We doen leuke opdrachten voor bijvoorbeeld Juliëtte Heijnen op de Fashion Week.”

Sven Watson - Leather bagSven Watson - Leather bagEven terug naar je eigen stijl, hoe zou je die omschrijven?
“Genderless” antwoordt Sven heel resoluut. “Ik draag wat ik mooi vind, zonder te kijken of het voor een man of vrouw is ontworpen. Deze instelling heb ik al sinds mijn tienerjaren maar ik ben er wel extremer in geworden.”

Maare, kunnen we jou dus ook op hakken tegenkomen?
Lachend antwoord Sven: “Nee, zo ver gaat het niet haha. Ook niet in een getailleerde jurk. Een normale jurk kan bijvoorbeeld wel, ik weet het zo te dragen dat het mannelijk oogt.”

Wat is jouw beste aankoop van de laatste tijd?
“Dat zijn deze schoenen van Rick Owens. Die stonden echt al jaren op mijn verlanglijst. Ik wilde ze eerst in het zwart-wit, uiteindelijk kwam deze uit toen ik de knoop doorhakte. Ze zijn net wat exclusiever.”Saint Laurent Black Leather Wyatt Harness Boots

Dan heb je vast ook een verlanglijstje?
“Ja heb je even? Maar als ik er dan een paar mag noemen. De YSL Chelsea Boots en de Scuba Sock van Rick Owens.”