“Mijn stijlicoon? Ik ben het stijlicoon!” aldus Marc Asmus Roderwijn. Hij valt op. Van het type dat alles kan hebben qua kleding. Daar maakt hij dan ook gretig gebruik van. Kans bestaat dat je al eens voor hem in de rij hebt gestaan. Bij Confetti Club bijvoorbeeld. Redelijk onherkenbaar he? Hieronder een spoedcursus: hoe word ik stijlicoon.

Je valt nogal op, weet je dat?
Marc begint: “Ja door mijn lengte, kale kop en tattoo’s spring in nogal in het oog. Ik provoceer ook graag met mijn kleding. Samen met mijn beste vriend performen we bij feesten onder de naam Ramjan + Roderwijn. Daar zijn we opvallende verschijningen.”

Iedere ochtend eindeloos kleding passen?
“Nee! Ik ben er met mijn doordeweekse outfit echt niet mee bezig. Ondanks dat krijg ik toch vaak complimenten over mijn stijl. Maar neem deze outfit, die graai ik bij elkaar. Het gaat erom dat je het met trots draagt. Ik ben graag anders en ik straal dat uit.”

Dus met trots drage is voldoende om op te vallen?
“Dat is een goed begin. En een item in je outfit dat eruit springt helpt ook. We (met z’n beste vriend – red.) gebruiken graag de term “learn how to budget”. Je kan een goedkope broek dragen met een basic tee van de H&M maar met een échte Chanel bril. Gewoon lekker één item wat onbetaalbaar is. En voor mij persoonlijk geldt dat ik een obsessie heb voor goud. Dat springt er ook altijd uit.”

Nog items op je verlanglijst?
“Ja die zijn er zeker! Bovenaan staan schoenen van Givenchy. Leren schoenen met metaal op de hak.” (zie inzet)

GIVENCHY RICHELIEU METAL STUDDED-DETAIL LEATHER SHOE